«ΕΕ και ΔΝΤ: Ζητούν νέο Μεσοπρόθεσμο από τη Βουλή, για την επόμενη δόση»

21:51 12/8/2012 - Πηγή: Olympia

Μια αράδα είδηση! Ποιος θα την προσέξει στην καρδιά του καλοκαιριού; Είναι άραγε είδηση;

Όχι δεν είναι είδηση! Είναι η καθημερινότητα μας εδώ και δυόμιση χρόνια.

«Για να πάρετε την δόση, προκειμένου να μας πληρώσετε, πρέπει να κάνετε και τούτου και το άλλο και το παρ’ άλλο. Να φτύσετε το γάλα της μάνας σας και να δείξετε σε όλους τους Ευρωπαίους τι θα πάθουν αν…»

Όμως στην παρούσα φάση είναι και λίγο διαφορετική αυτή η Είδηση. Υπάρχει βαθύτερο μήνυμά για την κυβέρνηση των τριών, που επικαλείται την (επ)αναδιαπραγράτευση, λες και προηγήθηκε αναδιαπραγμάτευση. Το μήνυμα είναι

το εξής:

«Κύριοι θα έρθετε για να αιτηθείτε αυτά που θέλετε, αλλά θα έρθετε σε συνθήκες αφόρητης πίεση, λόγω της καθυστέρησης της καταβολής της δόσης και αφού έχετε υποστεί την βάσανο του κοινοβουλίου»

Το θέμα της καθυστέρησης της δόσης το έχουμε βιώσει πολλές φορές και ξέρουμε τι σημαίνει, επομένως δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση εδώ. Η βάσανος του κοινοβουλίου όμως για την νεόκοπη κυβέρνηση των τριών συνεπάγεται φυλλορροή και αποδυνάμωση. Πολλοί από τους βουλευτές που την στηρίζουν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας θα εγείρουν ενστάσεις και κάποιοι δεν θα ψηφίσουν, αφού θα είναι μια από τα ίδια, ότι έγινε δηλαδή τα προηγούμενα δυόμιση χρόνια.

Η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση θα πληρώσει τις κακές επιλογές, την ανακολουθία των προεκλογικών εξαγγελιών και την εξάρτησή της από ντόπια και ξένα κέντρα εξουσίας. Η χώρα όμως;

Η (επ)αναδιαπραγράτευση με τους «εταίρους» μας θα εξελιχτεί σε παρτίδα «strip poker» με σημαδεμένη τράπουλα, και ξέρουμε ότι κάτω από τέτοιες συνθήκες το ξεγύμνωνα είναι βέβαιο. Στην καλύτερη περίπτωση θα τσιμπήσουμε μια παράταση, ώστε οι δανειστές μας να προετοιμαστούν καλύτερα για το «grexit» και εμείς να ενεχυριάσουμε περισσότερο εθνικό πλούτο υπό το Αγγλικό δίκαιο βεβαίως. Τα όπλα μας για μια ακόμα φορά θα είναι άσφαιρα και το βαρέλι δεν θα αποκτήσει πάτο.

Η μόνη λύση εδώ που φτάσαμε είναι ο λαός. Όλοι εμείς θα πρέπει να διαπραγματευτούμε, όλοι εμείς συντεταγμένα και σε συνεργασία με τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης πρέπει να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ στο μέλλον που μας προετοιμάζουν και να διεκδικήσουμε το μέλλον και την ελπίδα, που μας αξίζει! Αν μας αξίζει!

Βλάσης


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα