Δημοσκοπηση ALCO

Αγαπητοι φιλοι του Ολυμπια

καλησπερα και χρονια πολλα.

Πριν λιγες μερες (αν θυμαμαι καλα νομιζω στις 27 τρεχοντος) η ΝΕΤ παρουσιασε τα αποτελεσματα μιας δημοσκοπησης που εκανε η ALCO για λογαριασμο της.

Ετυχε

κατα καλη μου τυχη να δω αυτα τα αποτελεσματα σε μια πρωινη εκπομπη της ΝΕΤ. Εντυπωσιαστηκα απο κατι και αναζητησα την ερευνα αυτη και στο διαδικτυο.

Περα ομως απο το “το 71% πιστευει οτι η Ελλαδα κινειται προς λαθος κατευθυνση” που το βρηκα παντου, τιποτε άλλο. Μονο γενικολογα σχολια. Κοινως το εθαψαν.

Βεβαια δεν χρειαζεται να εισαι δημοσκοπος ή μαντης για να καταληξεις στο παραπανω συμπερασμα. Ποσο μαλλον που το 71 μοιαζει λιγακι “αισιοδοξο” για τους κρατουντες, απο οσο εγω εισπραττω την καθημερινοτητα θα επρεπε να γραφει τουλαχιστον 85%.

Τα επιπλεον στοιχεια ομως, που κανενας δεν μετεφερε με αριθμους αφορουν:

πρωτον στην αναξιοπιστια στην οποια εχουν καταβαραθρωθει κομματα, συνδικατα, ΜΜΕ και άλλα εξαρτηματα του συστηματος για τα οποια δεν θυμαμαι δυστυχως ποσοστα

και δευτερον και σπουδαιοτερον στις απαντησεις στον πινακα αξιων που χαρακτηριζει την σκεψη και την καρδια των Ελληνων αυτες τις δυσκολες μερες.

Αυτα τα θυμαμαι και σας τα μεταφερω γιατι ηταν μια πολυ ευχαριστη και ελπιδοφορα νοτα μεσα στις μαυριλες που μας αδειαζουν στο κεφαλι καθε μερα.

1. ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ 99%

2. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 98% (οχι των φιλοπτωχων συσσιτιων)

3. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 96% (εξυπακουεται, κοινωνικη)

4. ΠΑΤΡΙΔΑ 93%

Φοβαμαι οτι σας διεφυγε και σε σας. Αν μπορειτε να διασταυρωσετε και εμπλουτισετε με αριθμους ολη την ερευνα τοσο το καλυτερο. Αξιζει τον κοπο.

Θα ειναι μια τονωτικη ενεση για καθε υγειως σκεπτομενο αλλά δοκιμασμενο Ελληνα να μην χασει την ελπιδα του (και να συνεχισει ή να αρχισει να μην πληρωνει). Ειμαστε σε καλο δρομο. Η πρωτη κατοχη διδασκει.

Με εκτιμηση

Γιωργος Γ


Keywords
Τυχαία Θέματα