Χαστούκι και από Νικολόπουλο σε Βενιζέλο: Είσαι ο υπ’ αριθμόν 2 της μνημονιακής κυβέρνησης! (σα να λέμε της συμμορίας…)

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης                                               

Θέμα: «Το αποτέλεσμα είναι σταθερά το ίδιο για τις μικρές επιχειρήσεις. Κυβερνητική εξαγγελολαγνεία… και ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ για την Αγορά που αφήνεται αβοήθητη».

Κατόπιν της απαράδεκτης αργοπορίας – περίπου 2 μηνών – η οποία εναντιώνεται πλήρως προς την αποδεκτή συμπεριφορά Υπουργού προς τους εκλεγμένους αντιπρόσωπους του Ελληνικού έθνους, σας επανυποβάλλω την ερώτηση μου υπ. Αρ. 20657 και ημερομηνία κατάθεσης 27.7.2011.  Στη συγκεκριμένη ερώτηση και αφού

πήρε στις Υπηρεσίες σας 2 μήνες, μου απαντήσατε πως δεν είστε αρμόδιος.

Σας υπενθυμίζω πως είσαστε ο υπ΄ αριθμόν 2 άνθρωπος της μνημονιακής Κυβέρνησης που εξουσιάζει τη χώρα δυο χρόνια τώρα και επιπλέον τους 3 τελευταίους μήνες είστε ο αποκλειστικός συνομιλητής της Τρόικας.  Φυσικά είστε και πολιτικός προϊστάμενος του σημαντικότερου Υπουργείου μιας και ο τομέας σας επηρεάζεται 100% από ότι συμβαίνει ευρύτερα στα υπόλοιπα υπουργεία, αλλά ειδικά σήμερα από τις ενέργειες του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας. Για τη σημαντικότητα της Ναυτιλίας δε, σας παραπέμπω στις δηλώσεις του κ. Παμπούκη!

Συνεπώς εξαιτίας και των δυο σας ιδιοτήτων οφείλετε να απαντήσετε σε όλα τα ερωτήματα και ιδίως στο 1, στο 2, στο 3, στο 6 και στο 7. Λάβετε υπόψη σας πως 48.000 επιχειρήσεις δυσκολεύονται ή αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους στα δάνεια με εγγύηση ΤΕΠΜΠΕ, διότι ενάντια στη λογική και σε ότι συμβαίνει με κάθε άλλο δάνειο, η ΕΤΕΑΝ ΑΕ δεν επιτρέπει στις επιχειρήσεις αυτές το δικαίωμα της ρύθμισης της οφειλής τους, παρότι οι Τράπεζες το επιθυμούν και οι επιχειρήσεις προτίθενται να βάλουν επιπλέον εξασφαλίσεις. Έτσι η σημερινή ανάλγητη πολιτική της ΕΤΕΑΝ οδηγεί τις υγιείς αυτές επιχειρήσεις στο λουκέτο, τους 180.000 εργαζόμενους σε αυτές, στην ανεργία και την δραματική μείωση των δημοσίων εσόδων από τη φορολογία.

Κατά συνέπεια, οφείλετε να απαντήσετε στον Ελληνικό λαό και τους αντιπροσώπους του για το ποια είναι η θέση σας πάνω σε συγκεκριμένες τοποθετήσεις και τέλος υποχρεούστε να απαντήσετε ειλικρινώς και αναλυτικά στο γιατί:

α) το ΕΤΕΑΝ με συστηματική και εγκληματική αδιαφορία οδηγεί χιλιάδες υγιείς επιχειρήσεις στο λουκέτο, καθώς δεν τους επιτρέπει ρύθμιση, προφασιζόμενο «αστείες» δικαιολογίες, κάτι που σίγουρα πρέπει να διερευνηθεί και με νομικό-διοικητικό έλεγχο.

β) αν θα ιδρύσετε ακόμη έναν κρατικό φορέα (Επενδυτική Τράπεζα), 10 μόλις μήνες μετά την μετατροπή του πετυχημένου ΤΕΜΠΜΕ σε ΕΤΕΑΝ, με ότι αυτό συνεπάγεται νέες προσλήψεις και αργοπορία πολλών μηνών.

Σας παραθέτω λοιπόν ξανά το κείμενο της ερώτησης μου.

Οι νέες… δηλώσεις του κ. Χρυσοχοϊδη για τη δημιουργία Δημόσιας Επενδυτικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, με στόχο τη χορήγηση κεφαλαίων κίνησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκαλούν από μόνες τους ανησυχία στη αγορά. Κι αυτό γιατί ακόμη δεν «στέγνωσε το μελάνι»  της υπογραφής του από τη ψήφιση του νόμου δημιουργίας του ΕΤΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα