Απόψη Ενός ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ήρωα του Πολυτεχνείου : “Η«Γενιά του Πολυτεχνείου», το πρώιμο ΠΑΣΟΚ, οι εκκαθαρίσεις αντιφρονούντων και η περιθωριοποίηση και συκοφάντηση του λαϊκού κινήματος.”

του Μπαρμπα-Νίκου Αρβανίτη

Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Είναι αδιαμφισβήτητη αλήθεια, ότι εμάς τους «προβληματικούς» και πολιτικά «απροσάρμοστους», της πραγματικής ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, μέχρι περίπου το 1985, κανένας δεν τολμούσε να μας προσάψει τη ρετσινιά, ότι ήμασταν ένα με το σύστημα. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, λόγω της διαρκούς σύγκρουσής μας με το σάπιο κρατικό και εξουσιαστικό σύστημα, τα όργανα της διαφθοράς και της κομματικής παρακμής, μας αποκαλούσαν «Η …ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ», γιατί ότι και να έκαναν ήμασταν ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.


=== Μετά τη πτώση της στρατιωτικής

χούντας, η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών της «ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ», εντάχθηκαν σε όλα τα πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένης και της Νέας Δημοκρατίας του Καραμανλή. Κυρίως εντάχθηκαν στο ΠΑΣΟΚ και στο ΚΚΕ. Αυτή η συμμετοχή συνολικά εξηγείται, από το ότι όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, είχαν όνειρα, είχαν ιδεολογία, είχαν τολμήσει τα πιο απίθανα πράγματα και με τη δράση τους κατά της χούντας, έδειξαν ότι είχαν πολιτικοποιηθεί, είχαν καταξιωθεί κοινωνικά και ήθελαν να συνεχίσουν να προσφέρουν. Η «ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ» ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΗ στα κόμματα μετά τη πτώση της χούντας.


=== Σε αντιδιαστολή με τις μονάδες των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα, τα κόμματα είχαν τη δομή τους, είχαν τους φανερούς αλλά και τους κρυφούς ανθρώπους τους, πάνω στους οποίους στήριζαν την επαγγελματική πολιτική δράση τους. Αυτοί οι επαγγελματίες των κομματικών μηχανισμών ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ «ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ». Έτσι υπήρχαν πριν από τη χούντα, έτσι υπήρχαν χωρίς καμία δράση στη διάρκεια της δικτατορίας, έτσι συνεχίζουν να υπάρχουν και μετά τη χούντα. Κάθε κόμμα με την ίδια βασική φιλοσοφία: πάνω απ’ όλα το κόμμα!!!!


=== Όμως η γενιά του πολυτεχνείου είχε αλλάξει με τον τσαμπουκά της τα δεδομένα και όλοι οι λεχρίτες της πολιτικής σκουριάς, είχαν ανάγκη από τη λάμψη του «αγωνιστή». Εν μέρει η ανάγκη αυτή καλύφθηκε από κατασκευασμένα προφίλ, με φωτογραφίες δίπλα σε πραγματικούς αγωνιστές, με φωτογραφίες πρόσκαιρων εμφανίσεων σε μεταχουντικές διαδηλώσεις, και με αλληλοαναγνώρηση ανύπαρκτης αντιδικτατορικής πάλης κοπριτών. Αυτό δεν έφτανε, γιατί η δυναμική της αγωνιστικότητας των ατόμων που πραγματικά πολέμησαν τη χούντα ήταν δεδομένη. Έτσι, τα κόμματα «κατανόησαν» ότι έπρεπε να εντάξουν αυτό το αγωνιστικό δυναμικό, για να μη το έχουν αντίπαλο.


=== Με την απορρόφηση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα άρχισαν και τα κομματικά παρατράγουδα, που έδειξαν το πόσο φασισμό έκρυβαν μέσα τους όλα τα κόμματα. Κάθε τόσο, όλο και κάποιες δικαιολογίες επικαλούνταν, πολλές φορές αλληλοσυγκρουόμενες, για να «στηρίξουν» τους πολιτικούς αποκεφαλισμούς των «ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ». Σπάνια θα δεις μια διαγραφή ενός επαγγελματία της κομματικής γραφειοκρατίας. ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Νέα Δημοκρατία, εφάρμοσαν πραγματικά Σταλινικές μεθόδους, για να ξεφορτώνονται σταδιακά, όλους όσους πραγματικά ανήκαν στη ΓΕΝΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα