Αντιμέτωπος με πρυτάνεις και ΔΗΜΑΡ ο Αρβανιτόπουλος

22:32 30/7/2012 - Πηγή: Olympia

Πνίγει στη κυριολεξία τους Πρυτάνεις το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει ο Υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος για την εκλογή νέων οργάνων.

Εκτός ό,τι αναγκάζει πολλούς-που δε θέλουν- να λειτουργήσουν μέσα στο νέο θεσμικό πλαίσιο, τους πιέζει να κινήσουν γρήγορα τις διαδικασίες, για να εφαρμόσουν το νόμο.

Στο πλαίσιο αυτό, για όσους Πρυτάνεις λήγει η θητεία τους 31/8, έχουν παράταση 4 μήνες για να εκλέξουν τον αντικαταστάτη τους, ενώ υπάρχουν δεσμευτηκές ημερονηνίες για την
εκλογή νέων οργάνων. Για παράδειγμα πρέπει 25 Οκτωβρίου να εκλέξουν με ευθύνη τους τα Συμβούλια

Σχολών.

Για αυτό ο Υπουργός προνόησε να θέσει και την επιστολική ψήφο στη περίπτωση που -όπως συνέβη πάμπολλες φορές μέχρι σήμερα-ομάδες εξωπανεπιστημιακών θελήσουν να εμποδίσουν τη διαδικασία.

Παράλληλα είναι σημαντικό πως η βασική φιλοσοφία του Νόμου πως “δεν υπάρχει συμμετοχή των φοιτητών” ισχύει στο ακέραιο.

Είναι φανερό πως με τη κίνησή του αυτή ο Αρβανιτόπουλος θέλει πάνω από όλα ανοικτά πανεπιστήμια, λειτουργικά κάτω από το νέο θεσμικό πλαίσιο.

Όταν η ΔΗΜΑΡ…θυμίζει…ΣΥΡΙΖΑ..

Αν και η ΔΗΜΑΡ με την επιλογή της να στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά, έβγαλε τη Αριστερά από το προαιώνιο βόλεμά της, εν τούτοις στο χώρο της Παιδείας, δείχνει να μην ακολουθεί την ίδια συνταγή.

Σε μια προσπάθεια να μην χάσει το πελατειακό της κοινό που προέρχεται κατά μεγάλη μέρος από τον ακαδημαϊκή κοινότητα, συνεχίζει να χαϊδεύει τα αυτιά των πρυτάνεων και να πιέζει επίμονα μέχρι και την τελευταία στιγμή, για επιπλέον αλλαγές υπέρ τους.

Ήδη πολλοί κάνουν λόγο για μετακίνηση των θέσεων της προς αυτές του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της διαμάχης τους, για το πελατειακό κοινό των ακαδημαϊκών.

Αρκετά στελέχη της ΔΗΜΑΡ είναι προβληματισμένα με αυτή τη στάση, και δίνουν τα εύσημα στον Υπουργό Παιδείας, για τη σθεναρή στάση σου.

«Παρότι καθηγητής, δεν ενέδωσε στις ασφυκτικές πιέσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας για σαρωτικές αλλαγές στο Νόμο 4009», λένε.

Είναι φανερό πως η ΔΗΜΑΡ δε μπορεί να απεμπλακεί, ούτε αυτή δυστυχώς- από τις συντεχνίες- και μία από αυτές, είναι αυτή των Πανεπιστημιακών.

.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα