ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ.

Γράφει ο Δρ Ανδριόπουλος Ιωάννης   

Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αγρινίου.

Πρόεδρος Τ.Ο. Αγρινίου Νέας Δημοκρατίας

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ Ή ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΤΑΓΗ.

Παλιότερα με τα χέρια ή με τα όπλα οι Έλληνες αντιμετώπιζαν τον εχθρό που ήταν ορατός και έστεκε μπροστά τους. Η αποφασιστικότητά τους, το θάρρος, το πείσμα, η ανδρεία, η αυταπάρνηση, η θυσία και η διάθεσή τους για ελευθερία τους έκαναν νικητές με την παγκόσμια κοινότητα να υποκλίνεται στο μεγαλείο του Ελληνισμού.

Σήμερα ο εχθρός

είναι ύπουλος, ανάμεσά μας, (όπως πολλοί μου λένε ο εχθρός έχει πολλούς μισθοφόρους ακόμη και μέσα στο κοινοβούλιο),  δεν μας απειλεί με τα όπλα, αλλά με νόμους και  συνθήκες που μας ζητά να υπογράψουμε.  Δυστυχώς ο λαός δεν μπορεί να τον πολεμήσει με τα ίδια του τα χέρια. Καλούνται με την στάση τους και τις υπογραφές τους να τον πολεμήσουν οι εκπρόσωποί μας στην Βουλή.  Σήμερα πλέον η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Οι συζητήσεις με τους εταίρους μας, κολλήσανε στο θέμα του δικαίου που πρέπει να καλύπτει το δανεισμό της  χώρας μας, ιδιαίτερα σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο όπου η επιστροφή σε εθνικό ή άλλο νόμισμα είναι πιθανή, αν δεν αλλάξει κάτι στον τρόπο σκέψης της κ. Μέρκελ και στη Γερμανική στάση περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και  ένωσης. Η επιλογή του δικαίου είναι εθνικής σημασίας  με προεκτάσεις σε θέματα δημόσιας περιουσίας αλλά κυρίως εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας. Δηλαδή σήμερα μας πιέζουν να δεχθούμε να επιλέξουμε το Αγγλικό δίκαιο για το δανεισμό της χώρας μας,. Να μας υποδουλώσουν νομικά.

Αν συμβεί αυτό (είτε παραμείνουμε στο ευρώ ή σε άλλο νόμισμα)  οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για πολλές γενιές, ενώ κατά πάσα πιθανότητα όλη η δημόσια περιουσία θα κατασχεθεί σε βάθος χρόνου από τους πιστωτές. Και αυτό γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει το δυσβάσταχτο χρέος μαζί με τους τόκους, σε ισχυρό ευρώ, ενώ οι πηγές εσόδων της θα είναι σε υποτιμημένο νόμισμα. Αν η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ, το Αγγλικό δίκαιο σημαίνει ότι δεν θα μπορέσει να υπάρξει νέα αναδιάρθρωση με νομικά μέσα, παρά μόνο άτακτη χρεοκοπία, πράγμα που θα σήμαινε αυτόματα κατασχέσεις δημόσιας περιουσίας.

Αν επιλεγεί το ελληνικό δίκαιο, η Ελλάδα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο  λύσεις, εάν  βέβαια εξαναγκαστεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη:

Α) Να κουρέψει σε μεγάλο ποσοστό το χρέος της με μια απλή νομοθετική ρύθμιση, διατηρώντας την περιουσία του κράτους σε ασυλία και να αποπληρώσει το υπόλοιπο χρησιμοποιώντας τα συναλλαγματικά της αποθέματα

Β) Να αποπληρώσει κανονικά το χρέος τυπώνοντας νόμισμα, εφόσον κρίνει ότι μπορεί να διαχειριστεί τον πληθωρισμό.

Στην περίπτωση παραμονής στο ευρώ με ελληνικό δίκαιο στο δανεισμό της χώρας, το δάνειο αυτό μπορεί να αναδιαρθρωθεί οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς κίνδυνο απώλειας περιουσιακών στοιχείων.  Το πλεονέκτημα εδώ είναι η διαπραγματευτική ισχύς και η  αποφυγή χρεοκοπίας, πράγμα που επιτρέπει στο κράτος να δανείζεται απρόσκοπτα, είτε εσωτερικά (σε εθνικό νόμισμα), είτε εξωτερ

Keywords
Τυχαία Θέματα