Υποπτα παιχνίδια από ΔΝΤ

Του Γιάννη Παπαγιάννη

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τις διαφωνίες της τρόικας στο ποσό της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών . Η αμφισβήτηση των stress tests από το ΔΝΤ έρχεται σε μια χρονική στιγμή αρκετά ευμετάβλητη για την πανευρωπαϊκή οικονομία.

Επίσημη εκδοχή για την εμμονή του στα τεστ αντοχής που διενεργήθηκαν με βάση τα στοιχεία της BlackRock και δεν μπορούν

να έχουν σημαντική διαφοροποίηση από εκείνα που πραγματοποιεί η ΕΚΤ, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν το Νοέμβριο, δεν υπάρχει.

Ωστόσο, παράγοντες της αγοράς επεσήμαναν ότι το γεγονός αυτό τραβά ρευστότητα από την αγορά, ενώ η χώρα μας αποτελεί πρόκριμα και για τα πανευρωπαϊκά τεστ αντοχής. Παράλληλα, γίνεται κατανοητό ότι στις προθέσεις του ΔΝΤ είναι να επηρεάσει το ευρωπαϊκό σύστημα.

Την ίδια στιγμή, τα stress tests της Black Rock υπολογίζουν τα αναγκαία κεφάλαια περί τα 5 δισ. ευρώ και η στάση του ΔΝΤ αποτυπώνει την επιθυμία των πιστωτών να εξαφανίσουν πλήρως το «μαξιλάρι» του ΤΧΣ και να οδηγήσουν την χώρα σε νέο Μνημόνιο.

Μάλιστα, η στάση του Ταμείου είναι άκρως περίεργη και ύποπτη, καθώς ο εκπρόσωπός του , Πολ Τόμσεν, έλεγε πριν από λίγο καιρό ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι υγιές.

«Danger- Διαπλοκές» (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)

Keywords
Τυχαία Θέματα