Τι συνέβη με Κουφοντίνα και ΒΗΜΑ;

Αίσθηση έχει προκαλέσει η μη δημοσίευση από το ΒΗΜΑ αποκλειστικής συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στη ναυαρχίδα του ΔΟΛ ο Δημήτρης Κουφοντίνας και η διαρροή της σε άλλη εφημερίδα, που πρόλαβε να την δημοσιεύσει και να γίνεται μάλιστα λόγος για «κομμένη» ή «απαγορευμένη» συνέντευξη. Το ΒΗΜΑ απάντησε με ανακοίνωση του ότι η μη δημοσίευση της συνέντευξης οφείλεται

στο γεγονός ότι ο Κουφοντίνας δεν απάντησε στο σύνολο των ερωτήσεων που του υπεβλήθησαν από την εφημερίδα και σύμφωνα με το ΒΗΜΑ το αποτέλεσμα ήταν «ανεπαρκές» και τελικά «προπαγανδιστικό», οπότε η εφημερίδα αποφάσισε να μην προχωρήσει στη δημοσίευση.

Τα ερωτήματα που τίθενται βέβαια είναι μεγάλα. Το πρώτο και προφανές είναι το πώς διέρρευσε η συνέντευξη και μάλιστα άμεσα, σε άλλο έντυπο. Δεν είχαν φροντίσει στον ΔΟΛ να διασφαλίσουν ότι τουλάχιστον αυτό το Σαββατοκύριακο η συνέντευξη θα έμενε στη Μιχαλακοπούλου και τις επόμενες ημέρες αν η πλευρά Κουφοντίνα επιθυμούσε να δημοσιοποιήσει το τι συνέβη ή ακόμη και να δημοσιοποιήσει τη συνέντευξη ο ίδιος, όπως προφανώς συνέβη τώρα, να το έκανε αφού η εφημερίδα είχε προχωρήσει προηγουμένως στις σχετικές κινήσεις και ενέργειες ενημέρωσης της κοινής γνώμης; Αποτέλεσμα της διαρροής ή της κάκιστης συνεννόησης με την πλευρά Κουφοντίνα ήταν η εφημερίδα αντί να βγει τη Δευτέρα και να ενημερώσει την κοινή γνώμη για το τι συνέβη να τρέχει Σάββατο βράδυ ασθμαίνοντας πίσω από την πρωτοφανή είναι αλήθεια εξέλιξη, για να δώσει εξηγήσεις. Δεν θυμόμαστε στο πρόσφατο τουλάχιστον παρελθόν ανάλογη περίπτωση. Μια μεγάλη εφημερίδα να κανονίζει συνέντευξη τέτοιου βεληνεκούς, τόσο σε σημασία, αλλά και επικαιρότητα, τελικά να μην τη δημοσιεύει και την επομένη να δημοσιεύεται η συνέντευξη σε άλλη εφημερίδα με τον χαρακτηρισμό «κομμένη». Ανεξάρτητα από το αν καλώς ή κακώς έπραξε η εφημερίδα για τη μη δημοσίευση, ο χειρισμός είναι τουλάχιστον ατυχής.

Το επόμενο ζήτημα για το οποίο υπάρχουν εύλογες απορίες είναι τι περίμεναν τα στελέχη του ΒΗΜΑτος όταν αποφάσιζαν να ζητήσουν συνέντευξη από τον Κουφοντίνα. Οτι θα απαντούσε στο επίπεδο που εφημερίδα θα έκρινε ικανοποιητικό ή επαρκές; Δεν είχαν υπολογίσει ότι πιθανώς να μην απαντούσε σε κάποιες ερωτήσεις ή να απαντούσε επιθετικά ή ακόμη και απρεπώς ίσως σε κάποιες άλλες;

Το τρίτο ερώτημα που πρέπει πλέον να απαντήσει η εφημερίδα όχι φυσικά σε εμάς ή στην κοινή γνώμη, αλλά στους αναγνώστες της, είναι σε ποιές άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν και σε συνέντευξη τέτοιου βεληνεκούς έχει αποφασίσει τη μη δημοσίευση της επειδή έκρινε «ανεπαρκές» το αποτέλεσμα της. Εχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε αν αποτελεί πάγια τακτική της ή αυτό γίνεται για πρώτη φορά. Επίσης, εδώ που ήρθαν τα πράγματα και αφού δημοσιοποιήθηκε καλώς ή κακώς το μέρος της συνέντευξης που το ΒΗΜΑ δεν θέλησε να δημοσιεύσει, καλό θα ήταν η εφημερίδα να δώσει στη δημοσιότητα τις ερωτήσεις που τέθηκαν στον Κουφοντίνα και εκείνος δεν απάντησε ώστε να έχει το αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας την πλήρη εικόνα για το τι συνέβη.

Keywords
Τυχαία Θέματα