Υπέρ της άρσης της ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ ψήφισε η Βουλή

Την άρση ασυλίας πέντε βουλευτών της Χρυσής Αυγής που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Ειδικότερα, ήρθη η ασυλία των βουλευτών Ελένης Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκου Κούζηλου και Δημήτρη Κουκούτση για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και του Ηλία Κασιδιάρη

που ελέγχεται για το αδίκημα της κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, για την περίπτωση του Μιχαήλ Αρβανίτη-Αβράμη και της Ελενής Ζαρούλια, οι οποίοι κατηγορούνται για συγκρότηση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, 200 βουλευτές ψήφισαν «υπέρ», 11 «κατά» και 16 «παρών».

Για τους Νικόλαο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση, οι οποίοι κατηγορούνται για το ίδιο αδίκημα, το αποτέλεσμα ήταν 199 «υπέρ», 11 «κατά», 16 «παρών» και ένα λευκό και 195 «υπέρ», 12 «κατά» και 20 «παρών» αντίστοιχα.

Για τον Ηλία Κασιδιάρη, που κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων, 200 βουλευτές ψήφισαν «υπέρ», 11 «κατά» και 16 «παρών».

Αίσθηση προκάλεσε πάντως η στάση του βουλευτή της ΝΔ και αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Καλατζή, ο οποίος καταψήφισε την άρση ασυλίας του Δημήτρη Κουκούτση αλλά και το «παρών» του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη και του ανεξάρτητου Νικήτα Κακλαμάνη.

«Λευκό» ψήφισε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος για την υπόθεση του Νίκου Κούζηλου, ενώ σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ ψήφισε «παρών» σε όλες τις άρσεις ασυλίας των χρυσαυγιτών.

Ιδια στάση κράτησε και ο Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος έβαλε κατά των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν στις διώξεις της Χρυσής Αυγής.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα