Ξεκίνησε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή

Με τα μάτια στραμμένα στα «αγκάθια» με την τρόικα -πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων κλπ.- αλλά και τον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα επιβαρύνει τους Έλληνες πολίτες, ξεκίνησε στην Βουλή η συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2014, η οποία θα κορυφωθεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου με την προβλεπόμενη ψηφοφορία.

Μάλιστα

ακόμα και από το εσωτερικό της κυβερνώσας παράταξης της ΝΔ διατυπώνονται αιχμές για την στάση του υπουργού Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, ο οποίος και καλείται να επανεξετάσει τον ενιαίο φόρο ακινήτων υπό το πρίσμα της φορολογικής δικαιοσύνης, όπως είπε χαρακτηριστικά ο γενικός εισηγητής της ΝΔ κ. Στ. Καλογιάννης ο οποίος κάλεσε τον επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου να «ξαναδεί» το θέμα, ζητώντας επιπλέον να επανεξεταστούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

Επικριτικός εμφανίστηκε ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευ. Τσακαλώτος αμφισβητώντας τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση. «Έχουμε έναν προϋπολογισμό στον αέρα που δεν έχει συμφωνηθεί με την τρόικα και ο οποίος θα έχει πολλές αναθεωρήσεις», εκτίμησε ο κ. Τσακαλώτος, ενώ από την πλευρά του συγκυβερνώντος ΠαΣοΚ ο κ. Φ. Σαχινίδης είπε, αναφορικά με την διαπραγμάτευση με την τρόικα, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια νέων μέτρων και η οικονομία δεν αντέχει άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων και αύξηση φορολογικών βαρών.
Σταυρόπουλος Λάμπρος
Πηγή tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα