Neo ασφαλιστικο νομοσχεδιο μεσα στο δεκεμβρη...

23:35 3/12/2013 - Πηγή: Fimotro
Νέα ασφαλιστικό νομοσχέδιο, εντός του Δεκεμβρίου, θα καταθέσει ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, σύμφωνα με όσα είπε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία συζητά το νομοσχέδιο για την εισοφοροδιαφυγή...

Ο υπουργός είπε ακόμη ότι τα έσοδα του ΙΚΑ αυξήθηκαν και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, σημειώνοντας ότι η αύξηση για δεύτερο συνεχή μήνα συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια.
Τα έσοδα από πρόστιμα αδήλωτης εργασίας από 15 Σεπτεμβρίου έως 31 Οκτωβρίου ήταν της τάξης των 5,9 εκατ. ευρώ.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος ισχυρίσθηκε ότι τα Ασφαλιστικά Ταμεία δεν έχουν πλέον αποθεματικά και το σύστημα θα καταρρεύσει αν δεν υπάρξουν «ζεστές εισφορές». «Θα αναγκαστείτε να κάνετε δραστικές περικοπές γιατί τα ταμεία δεν έχουν χρήματα για συντάξεις και αυτό δεν είναι λαϊκισμός» είπε χαρακτηριστικά. «Διαφωνώ κάθετα μαζί σας», απάντησε ο υπουργός λέγοντας ότι οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικότατα το 2014 όπως δόθηκαν και το 2012 και το 2013 όταν από κάποιες πλευρές ακουγόταν η ίδια ρητορεία. Όπως είπε, ο 2013 η ετήσια δαπάνη για συντάξεις θα είναι 28,3 δις ευρώ.
Ο κ. Βρούτσης εκτίμησε ότι το ασφαλιστικό σύστημα δε χρειάζεται πλέον νέους υπαλλήλους, καθώς με την εφαρμογή του συστήματος «Άτλας» απελευθερώνονται εκατοντάδες υπάλληλοι που σήμερα ασχολούνται με τους φακέλους συνταξιοδότησης και θα μπορούν να κατευθυνθούν στις ελεγκτικές διαδικασίες.
Ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου ανακοίνωσε ότι η διαγωνιστική διαδικασία για τη διάθεση 60 αυτοκινήτων στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) βρίσκεται στο τελικό στάδιο.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα