Ξεκινάει το κρίσιμο τετ α τετ με τους θεσμούς στο Χίλτον

Έχουν καθαρογραφεί τα κείμενα της συμφωνίας

Μετά τις πέντε το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι νέες συναντήσεις της ελληνικής πλευράς με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών για τα κείμενα στα οποία υπάρχουν διαφορές, αντί του αρχικού προγραμματισμού για τις 13:00- καθώς καθαρογράφονται τα κείμενα της συμφωνίας.

Σημειώνεται ότι στις 2:00 μετά τα μεσάνυχτα υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας, διευκρινίζοντας ότι με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών «τελειώσαμε όλους τους φακέλους. Δεν υπάρχει κάτι στο MOU ή στο MEFP που δεν έχουμε συζητήσει. Σήμερα (σ.σ.:

Δευτέρα) θα συζητήσουμε τα κείμενα στα οποία έχουμε διαφορά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχουν 4-5 φάκελοι όπου δεν υπάρχει κανένα θέμα (παιδεία, υγεία, ενέργεια), υπάρχουν 4 φάκελοι με αρκετά σημαντικά ζητήματα και 4-5 φάκελοι με μικρότερης σημασίας ζητήματα». Πρόσθεσε δε ότι «σε κάθε μεγάλο τομέα ένα θέμα είναι σημαντικό».

Σημειώνεται ότι δεν έχει γίνει ακόμη διαπραγμάτευση για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018, καθώς το θέμα αυτό συνδέεται με τα μέτρα για το χρέος τα οποία αναμένεται να συζητηθούν στο Eurogroup στις 22 Μαΐου.
Πηγή ethnos.gr

The post Ξεκινάει το κρίσιμο τετ α τετ με τους θεσμούς στο Χίλτον appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα