Βαρύ το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ μετά το «αντάρτικο» της Θ.Τζάκρη

Τριγμοί προκλήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης από την Θεοδώρα Τζάκρη, καθώς η κίνηση φανερώνει ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος δεν είναι έτοιμη να ψηφίσει μέτρα όπως ο ενιαίος φόρος για τα ακίνητα ή οι πλειστηριασμοί. Το βαρύ κλίμα ενισχύθηκε και από τις τοποθετήσεις των Κώστα Σκανδαλίδη, Θάνου Μωραΐτη και Μιχάλη Κασσή.

Ο

Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος από το βήμα της Βουλής την Κυριακή, μίλησε για «επώδυνη ανοχή» της κυβέρνησης, επανήλθε την Τρίτη, δηλώνοντας στο Mega ότι αν το νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων δεν έχει αλλαγές, δεν πρόκειται να περάσει από τη Βουλή. Επιπλέον, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει κακά αποτελέσματα και πως «αναγκαζόμαστε να στηρίξουμε μια κακή κυβέρνηση», έναντι του «άλματος στο κενό που προτείνει ο κ. Τσίπρας».

Η κίνηση της Θ.Τζάκρη επιβάρυνε την ψυχολογία πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούν με αγωνία και ενίοτε με καχυποψία τις κινήσεις ορισμένων βουλευτών οι οποίοι δείχνουν πως νιώθουν άβολα στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης.

Οι προειδοποιητικές βολές τόσο από τους Θ.Μωραΐτη, Μ.Κασσή, όσο και από τον Κώστα Σκανδαλίδη, που μίλησε για «υφαρπαγή ψήφου» εμπιστοσύνης, μόνο απαρατήρητες δεν πέρασαν από τη Χαριλάου Τρικούπη, που θεωρεί πλέον ότι δύσκολα μπορεί να συγκρατήσει ορισμένους βουλευτές της, οι οποίοι έχουν εξαντληθεί στηρίζοντας επί χρόνια επιλογές που τους δυσαρεστούν.

Η έντονη δραστηριότητα που δείχνει η πιο αριστερή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ δίνει αφορμές στα κομματικά στελέχη να πιστεύουν ότι σε κομβικές ψηφοφορίες, όπως π.χ. για τον φόρο ακινήτων, την άρση του μπλοκαρίσματος των πλειστηριασμών ή τον προϋπολογισμό, μπορεί να καταγραφούν και άλλες διαρροές. Πάντως, ο κ. Σκανδαλίδης δήλωσε χθες ότι δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη να ρίξει την κυβέρνηση.

Η Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο, τηρεί αυστηρή στάση έναντι των βουλευτών, δεδομένου ότι -όπως λένε- ισχύει η δέσμευση του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ότι δεν θα ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα.

«Δεν πρόκειται να πάρουμε κανέναν τηλέφωνο, ας κάνει ο καθένας ό,τι πιστεύει», έλεγαν χθες, Δευτέρα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, διαπιστώνοντας ότι το κόμμα τους βγήκε τραυματισμένο από την πρόταση δυσπιστίας, την ώρα που θα μπορούσε να πανηγυρίζει για την ακύρωση των σχεδιασμών του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα