Τυνησία: Τρομοκρατική επίθεση με 27 νεκρούς σε παραλία

Τρομοκρατική επίθεση με τουλάχιστον 27 νεκρούς και έξι τραυματίες σημειώθηκε σήμερα σε παραλία μπροστά από δύο ξενοδοχεία στην πόλη Σους της Τυνησίας, έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Τα θύματα είναι στην πλειονότητά τους ξένοι τουρίστες, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος του τυνησιακού υπουργείου Εσωτερικών.

Ενας βρετανός τουρίστας σε γειτονικό ξενοδοχείο δήλωσε στο BBC ότι από το δωμάτιό του άκουσε τους πυροβολισμούς και είδε

έναν άνδρα να κρατά ένα πιστόλι, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν ήξερε αν ήταν ένας από τους δράστες ή κάποιο μέλος των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δόθηκε εντολή στους πελάτες του ξενοδοχείου να βρουν καταφύγιο στους χώρους του προσωπικού και να περιμένουν μέχρι να τελειώσει η αναταραχή.

Την ίδια ώρα μία εικόνα από τον τόπο του μακελειού που κάνει το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνει έναν άνδρα πεσμένο μπρούμυτα στην άμμο με αίματα γύρω από το κεφάλι του. Ο άνδρας αυτός φέρεται να είναι ένας από τους δράστες, ενώ ένας δεύτερος φέρεται να έχει συλληφθεί ως ύποπτος για συμμετοχή στην επίθεση.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση, παρόλα αυτά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης.

Το Ισλαμικό Κράτος έχουν καλέσει τους απανταχού οπαδούς του να κλιμακώσουν τις επιθέσεις αυτό το μήνα του Ραμαζανιού, ωστόσο άγνωστο παραμένει αν οι τζιχαντιστές βρίσκονται πίσω από το σημερινό αιματηρό συμβάν.

Η Τυνησία βρίσκεται από το Μάρτιο σε «κόκκινο συναγερμό» μετά την τρομοκρατική επίθεση από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο μουσείο Μπαρντό της Τύνιδας που στοίχισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους.

Ματωμένο Ραμαζάνι
H δεύτερη ημέρα του μήνα του Ραμαζανιού βάφτηκε σήμερα με αίμα, τόσο από την επίθεση στην Τυνησία, όσο και από τις άλλες δύο, στη Γαλλία και το Κουβέιτ.

Ειδικότερα, στη Γαλλία τζιχαντιστές εξαπέλυσαν επίθεση πραγματοποιήθηκε σε εργοστάσιο στην Ισέρ, στα νοτιοανατολικά της χώρας, με τουλάχιστον έναν νεκρό, ο οποίος βρέθηκε αποκεφαλισμένος.

Το κεφάλι του θύματος βρέθηκε σε απόσταση αρκετών μέτρων από το σώμα, πάνω στο φράχτη του εργοστασίου και καλυμμένο με κομμάτια υφάσματος με αραβική γραφή, όπως μεταδίδει η Figaro, επικαλούμενη το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) γεγονός που αν επιβεβαιωθεί, ενισχύει την εκδοχή να πρόκειται για έναν από τους δράστες.

Οι αρχές προχώρησαν στην σύλληψη ατόμου γύρω στα 30, γνωστού στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της Dauphiné Libéré, αναζητείται ένα ακόμη.

Την ίδια ώρα στο Κουβέιτ, 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση σε σιιτικό τέμενος την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
Πηγή ethnos.gr

The post Τυνησία: Τρομοκρατική επίθεση με 27 νεκρούς σε παραλία appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα