Τσίπρας: Μπροστά υπάρχει ναρκοπέδιο - Πιθανότητα, όχι βεβαιότητα συμφωνίας

Στην παραδοχή ότι έγιναν λάθη στην πεντάμηνη πορεία των διαπραγματεύσεων προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως η χώρα βρίσκεται πλέον μπροστά σε ναρκοπέδιο κάτι που, όπως είπε, ο ίδιος δεν μπορεί να αγνοήσει. Υποστήριξε ότι δεν εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, αλλά ότι κινήθηκε πάντα με μοναδικό γνώμονα τη συνείδησή του και την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων.

«Δεν θα κρύψω την αλήθεια από τον ελληνικό

λαό, θα του μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη διαπραγμάτευση και σύναψη δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας «ESM».

«Από τη πρώτη στιγμή που βρέθηκα στη θέση του πρωθυπουργού κινήθηκα με μοναδικό γνώμονα τη συνείδηση μου για να διεκδικήσω μια δίκαιη λύση και να προασπίσω τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Έχω πράξει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν σε δύσκολες συνθήκες, απειλών και εκβιασμών. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ανέλαβα ρίσκα, δεν το έβαλα όμως κάτω, δεν λογάριασα προσωπικό κόστος. Μοναδική δύναμη μου σε αυτή τη δύσκολη αναμέτρηση ήταν η απλόχερη στήριξη του ελληνικού λαού» επεσήμανε και πρόσθεσε:

«’Έξι μήνες τώρα μπήκαμε σε ένα πόλεμο, δώσαμε μάχες δύσκολες, άνισες, είχαμε απώλειες κερδίσαμε όμως έδαφος Τώρα φτάσαμε σε διακεκαυμένη ζώνη. Από εδώ και εμπρός έχει ναρκοπέδιο δεν μπορώ να το αγνοήσω και να το κρύψω από τον ελληνικό λαό».

«Ναι κάναμε λάθη» παραδέχθηκε και πρόσθεσε: «Ουδείς αλάθητος και πρώτος εγώ. Φρονώ όμως ότι δεν υπάρχει προηγούμενο χώρας που να είναι στο χείλος του γκρεμού και να διαπραγματεύεται με επιμονή. Αποφασίσαμε με υψηλή αίσθηση ευθύνης να αποτρέψουμε ένα πολιτικό grexit με οικονομική πρόφαση».

«Ο στόχος της παρέμβασής μου δεν είναι να ωραιοποιήσω την πραγματικότητα, αλλά να εκθέσω με σαφήνεια τις επιλογές που έχουμε μπροστά μας. Διαπραγματευτήκαμε σκληρά για την Ελλάδα και για να αλλάξει η Ευρώπη. Αυτός ο σπόρος θα φέρει καρπούς. Είμαι βέβαιος ότι αυτός ο αγώνας δεν θα πάει και δεν μπορεί να πάει χαμένος. Η εξουσιοδότηση στον υπουργό Οικονομικών είναι ψήφος συνείδησης κα εθνικής ευθύνης», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

«Θα καταφέρουμε να ζήσουμε στην Ευρώπη ως ισότιμος εταίρος, διεκδικώντας το δίκιο μας και ανοίγοντας τον δρόμο και στους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς».

«Ο ελληνικός λαός πήρε μια δύσκολη γενναία απόφαση που εξέπληξε τους περισσότερους από εμάς. Δεν έδωσε εντολή ρήξης έδωσε ενίσχυση της διαπραγματευτικής μας δύναμης» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο δημοψήφισμα και πρόσθεσε:

«Αυτό ζήτησε και αυτό που υποσχέθηκα πράττω, δεν εξαπάτησα τον ελληνικό λαό. Εξέλαβε το όχι ως εντολή για μια καλύτερη λύση μια καλύτερη συμφωνία ως επιλογή αξιοπρέπειας. Εξέλαβα το «όχι» και ως ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση και τώρα έρχεται η ώρα να κάνουμε απολογισμό.
Πηγή ethnos.gr

The post Τσίπρας: Μπροστά υπάρχει ναρκοπέδιο - Πιθανότητα, όχι βεβαιότητα συμφωνίας appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα