Τράπεζας Πειραιώς: Υποβάλλει την παραίτησή του από πρόεδρος ο Μιχάλης Σάλλας

Την παραίτησή του από πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς αναμένεται να υποβάλλει στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που θα ξεκινήσει γύρω στις 3 το μεσημέρι ο Μιχάλης Σάλλας. Σύμφωνα με πηγές της τράπεζας η παραίτηση θα υποβληθεί με προσωπική πρωτοβουλία του κ. Σάλλα καθώς επιθυμεί να ανοίξει νέους δρόμους για το τραπεζικό ίδρυμα.

Προσωρική πρόεδρος θα αναλάβει η δικηγόρος κυρία Χαρίκλεια Απαλαγάκη.
Η τράπεζα

παραμένει με προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο εδώ και μήνες, μετά την αποχώρηση από τη συγκεκριμένη θέση του Ανθιμου Θωμόπουλου.
Παρά την επιλογή του Χρήστου Παπαδόπουλου από το σύμβουλο που είχε επιλεγεί για το σχετικό διαγωνισμό και την έγκρισή του από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), η τοποθέτησή του δεν προχώρησε λόγω βέτο του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM).
Η τράπεζα βρίσκεται σε αναζήτηση νέου διευθύνοντος συμβούλου, ενώ σημαντικές αλλαγές επίκεινται στη σύνθεση του διοικητικού της συμβουλίου, λόγω του νέου νόμου που έχει ψηφιστεί για την εταιρική διακυβέρνηση στον κλάδο.
Αυτός προβλέπει μεταξύ άλλων για τα εκτελεστικά μέλη των Δ.Σ., αλλά και για τους προέδρους, πολυετή διεθνή εμπειρία και αποχή από το εγχώριο πολιτικό σκηνικό τα τελευταία 5 χρόνια.
Πηγή tovima.gr

The post Τράπεζας Πειραιώς: Υποβάλλει την παραίτησή του από πρόεδρος ο Μιχάλης Σάλλας appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα