Το «παρών» αλλά απών και όχι του Φώτη Κουβέλη

Χωρίς εκπλήξεις και… αναμενόμενα είναι τα αποτελέσματα της ολομέλειας της Κ.Ε. και της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ όπου σύμφωνα με την ψηφοφορία είπαν :

-77 ΠΑΡΩΝ στα μέτρα, ΝΑΙ στον προϋπολογισμό,

-26 ΝΑΙ και στα δυο ενώ

-13 στους 77 ήθελαν ΟΧΙ στον προϋπολογισμό αλλά στήριξαν τελικά Κουβέλη!

Είναι… πια γεγονός ότι η ΔΗΜΑΡ διαφωνεί οριστικά πλέον με τα μέτρα για τα εργασιακά

αλλά συμφωνεί (…τώρα πώς γίνεται αυτό δεν ξέρω) με τον… προϋπολογισμό!

Η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς ξεκάθαρα πια πάει τα μέτρα στην Βουλή με μόνο σύμμαχο το ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη και χωρίς την ΔΗΜΑΡ με το Φώτη Κουβέλη να διαφωνεί ενώ μέχρι σήμερα στήριζε την προσπάθεια για την αξιοπιστία της χώρας μας και την χρηματοδότησή της συμμετέχοντας στην τρικομματική!

Το «ΠΑΡΩΝ» αλλά ουσιαστικά «ΑΠΩΝ» και «ΟΧΙ» της ΔΗΜΑΡ σίγουρα αναγκάζει τον Αντώνη Σαμαρά να μετρά «οριακά» πια τις δυνάμεις του μαζί με τον Ε. Βενιζέλο…!

Ο Φώτης Κουβέλης με την ΔΗΜΑΡ ουσιαστικά λέει το μεγάλο ΟΧΙ στην τρικομματική που ουσιαστικά χωρίς επίσημα να το παραδέχεται επιδιώκει την ένταξή του στον ευρύτερο πόλο της αριστεράς αφού διαφορετικά δεν εξηγείται η στάση του τελευταία στιγμή αφού υπήρχε πολύς χρόνος για να υποβάλλει τις ενστάσεις του πολύ πριν φτάσουν τα πράγματα εδώ που έφτασαν!

Δέν καταλαβαίνει η ΔΗΜΑΡ και ο Φώτης Κουβέλης ότι τινάζει στον αέρα την αξιοπιστία της χώρας μας ;

Πάνω… που η προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά έπαιρνε «σάρκα και οστά» με την αξιοπιστία της χώρας μας να αυξάνεται σταδιακά μετά τις κινήσεις της κυβέρνησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έρχεται τώρα ο Φώτης Κουβέλης να δυναμιτίσει τα πάντα… ψηφίζοντας απλά «ΠΑΡΩΝ» δηλαδή «ΟΧΙ» στην χρηματοδότηση της χώρας μας και ΝΑΙ στη στάση πληρωμών με πιθανή επιστροφή στην δραχμή του αύριο διαφωνώντας ουσιαστικά με τα μέτρα στα εργασιακά και το επίδομα (…εάν είναι δυνατόν) γάμου!

ΕΝΑ… ΠΑΡΩΝ ΚΕ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ…ΘΙΓΕΤΑΙ… Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ…!

Ο κύριος Φώτης Κουβέλης θα χρεωθεί μαζί με την ΔΗΜΑΡ και τους διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την χρεωκοπία της χώρας ;

Όταν η τρικομματική και ο Αντώνης Σαμαράς προχωρούσε αυτός ήταν… απών;

Είναι σίγουρο πάντως ότι όλα πια κινούνται σε… «τεντωμένο σχοινί» ο πρωθυπουργός αποφασισμένος κατάφερε όπως όλα δείχνουν στην ΚΟ της ΝΔ διευκρινίζοντας ότι τα μέτρα θα είναι και τα τελευταία και μόνο το 10% από τα 31.5 δις θα πάει στους δανειστές μας να πείσει τους βουλευτές της ΝΔ.

Στο… ΠΑΣΟΚ όμως τα πράγματα είναι πιο ρευστά αφού γίνεται μάχη με… διάφορους διαφωνούντες και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ θα ανακάμψει με την ανάκαμψη και της χώρας! Ακόμα και οι αντάρτες του ΠΑΣΟΚ που θέλουν να διαφοροποιηθούν βγαίνοντας εκτός γραμμής δεν πρόκειται να πείσουν κανέναν πολιτικά όπως υποστηρίζουν κύκλοι της αγοράς εάν ψηφίσουν ΟΧΙ αφού ήταν συμμέτοχοι πολιτικά στην είσοδο της χώρας μας στο ΔΝΤ αρά πρέπει να κινηθούν αναγκαστικά στη γραμμή Βενιζέλου.

Πάντως… ο Αντώνης Σαμαράς είναι έτοιμος για αλλαγές μετά την ψηφοφορία κρ

Keywords
Τυχαία Θέματα