Το ΔΝΤ ζητάει προσωρινό πάγωμα της διαπραγμάτευσης

Συναγερμός στο Μαξίμου – Οι κινήσεις του Τσίπρα

Γράφει ο Πολιτικός

Μία ανάσα πριν από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης βρίσκεται η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου διαπιστώνει με αγωνία ότι υψώνονται νέα εμπόδια από το ΔΝΤ.

Αυτήν τη φορά, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί την πρόταση του Ταμείου για

ένα προσωρινό πάγωμα της διαπραγμάτευσης έως ότου αυτό αποφασίσει τί θέλει να κάνει. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ΔΝΤ πλέον χωρίς να επικαλείται προβλήματα στην αξιολόγηση ή διαφωνίες σε διάφορα τεχνικά ζητήματα έχει ζητήσει εμμέσως πλην σαφώς από την κυβέρνηση να δείξει κατανόηση και να δεχτεί να υπάρξει μία «παύση» με τη συμφωνία να παραμένει εκ των πραγμάτων ανοιχτή!

Τα νέα που έφθασαν στην Αθήνα από την Ουάσιγκτον έχουν χτυπήσει συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου κι εμφανίζουν τον πρωθυπουργό να έχει ενημερώσει ήδη αρκετούς ευρωπαίους αξιωματούχους για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που προκαλεί το ΔΝΤ ζητώντας σαφώς να πάρουν ανοιχτά θέση για το τί πρέπει να γίνει. Είναι ενδεικτικό πως στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός χωρίς να αναφερθεί στα ανησυχητικά μηνύματα που έλαβε από το ΔΝΤ κατηγόρησε το Ταμείο και τη γερμανική πλευρά ότι κωλυσιεργούν και άφησε να εννοηθεί ότι επικοινώνησε τόσο με την Άνγκελα Μέρκελ (για να εισπράξει κλίμα) όσο και με τον Πιερ Μοσκοβισί ζητώντας να παρέμβουν και να ξεμπλοκάρουν τη διαδικασία.

Ως εκ τούτου κι ενώ η τεχνική συμφωνία έχει κλείσει εδώ και πολλές ημέρες απομένει να φανεί-και ίσως είναι θέμα ωρών- εάν θα επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια για να συνεχίσουν τη διαπραγμάτευση για τις τελικές λεπτομέρειες. Ακόμη κι αν επιστρέψουν όμως κανείς δεν είναι σε θέση να διαβεβαιώσει κατά πόσο τα στελέχη του ΔΝΤ θα οδηγήσουν σε κατάληξη της συμφωνίας ή θα μπλοκάρουν τη διαδικασία ώστε το Eurogroup της Μάλτας να αποβεί άκαρπο.

The post Το ΔΝΤ ζητάει προσωρινό πάγωμα της διαπραγμάτευσης appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα