Το αντεργατικό πρόσωπο του απερχόμενου δημάρχου Γλυφάδας

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Γλυφάδας, βρίσκονται με απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων και της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην προωθούμενη από την Κυβέρνηση «αξιολόγηση» των Δημοτικών Υπαλλήλων που έχει ξεκάθαρο στόχο τις απολύσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι εργαζόμενοι είναι αντίθετοι με την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση δήθεν «αξιολόγηση», καθώς αυτή αποσκοπεί στην υποβάθμιση και μείωση του ανθρώπινου δυναμικού και οδηγεί στις απολύσεις που έχει ζητήσει

η τρόικα. Μια αξιολόγηση λαιμητόμο για τους υπαλλήλους και τελικό αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών.

Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι (και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι Έλληνες πολίτες), η δικομματική μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ προωθεί την υλοποίηση του μέτρου των απολύσεων ως εκπλήρωση των δεσμεύσεών της απέναντι στους τοκογλύφους δανειστές της.

Οι εργαζόμενοι στο δήμο μας, ενόψει της απόφασής τους να προχωρήσουν τη ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 σε κατάληψη του δημαρχείου – όπως θα κάνουν με απόφαση της Ομοσπονδίας τους και όλοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ σε όλη την Ελλάδα – ώστε να μην εκδοθεί καμία απόφαση για τον χαρακτηρισμό και καταμερισμό των εργαζομένων σε κατηγορίες που θέτουν χιλιάδες στον «προθάλαμο» των απολύσεων, ζήτησαν από τον κ. Δήμαρχο στη τελευταία Γενική Συνέλευσή τους, να μην προχωρήσει στη διαδικασία αυτή.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Κόκκορης, ως γνήσιος εκφραστής της μνημονιακής πολιτικής στο δήμο μας, αρνήθηκε να πάρει θέση υπέρ του αιτήματος των εργαζομένων και δεν δεσμεύθηκε στο παραμικρό. Έδειξε για άλλη μια φορά το αντιδραστικό του πρόσωπο απέναντι στους εργαζόμενους.

Η δημοτική μας κίνηση «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Τάσος Ταστάνης εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους και επαναλαμβάνουν για άλλη μια φορά ότι δέσμευσή μας είναι η καταξίωση και εξασφάλιση των εργαζομένων στο Δήμο και ότι κανείς εργαζόμενος δεν θα χάσει τη δουλειά του.

Καλούμε ταυτόχρονα τη δημοτική αρχή να συγκαλέσει άμεσα έκτακτο Δ.Σ. και να αποφασίσει :

1. Την καταδίκη της προωθούμενης δήθεν «αξιολόγησης», που υποκρύπτει απολύσεις και διαλύει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και οδηγεί τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα μεγάλα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα.

2. Τη μη εφαρμογή των διατάξεων του Ν 4250/14 του οποίου πρέπει να ζητήσει την απόσυρση.

3. Τη έμπρακτη στήριξη των κινητοποιήσεων εναντίον του νόμου που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.

4. Να μη κινήσει καμιά πειθαρχική διαδικασία εις βάρος των εργαζομένων που αντιδρούν στην εφαρμογή του νόμου.

Μαζί ανατρέπουμε! - Μαζί δημιουργούμε!

ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας

Keywords
Τυχαία Θέματα