Τι θα γίνει επιτέλους με το mall στην Ακαδημία Πλάτωνος;

email αναγνώστη

Εδώ και 7 χρόνια περίπου ακούω για την περιβόητη κατασκευή mall στην Ακαδημία Πλάτωνος, στο οικόπεδο της παλιάς κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη πάνω στον Κηφισό.

Τα τελευταία 20 χρόνια, το έργο αυτό είναι η μόνη συγκεκριμένη, σοβαρή και πραγματική πρόταση που έχω ακούσει για την περιοχή μας.

Απορώ με την υπομονή και επιμονή των όποιων επενδυτών που έχουν ενδιαφερθεί

να κάνουν ένα έργο που θα αναβαθμίσει επιτέλους τις γειτονιές μας, και που όμως αντιμετωπίζουν τόσο το παράλογο της γραφειοκρατίας, όσο και τον παραλογισμό κάποιων που αντιδρούν σε κάθε τι που λέγεται ανάπτυξη και πρόοδος.

Και όντως είναι η μερίδα των λίγων και οι γελοίες αντιδράσεις που καθυστερούν έργα και ακυρώνουν ιδέες.

Μεγάλος ντόρος έγινε για τις υποτιθέμενες εκδηλώσεις ενάντια στη δημιουργία mall στην περιοχή και στα προβλήματα που θα φέρει στην πόλη ένα ακόμα εμπορικό. Πήγα και εγώ το περασμένο Σάββατο στο πάρκο της Ακαδημίας, και καλά για συζήτηση με τους κατοίκους για το θέμα, να ακουστούν οι απόψεις μας.

Αλλά ούτε συζήτηση έγινε, ούτε γνωστές φάτσες είδα.

Μένω τόσο καιρό εδώ, αυτούς τους ανθρώπους δεν τους έχω ξαναδεί.

Λίγοι παρακολούθησαν, κανείς δεν συμμετείχε, και μίλησαν άνθρωποι άσχετοι με την περιοχή για τα δικά μας συμφέροντα υποτίθεται.

Πού είμαστε όμως εμείς οι ίδιοι; Γιατί αφήνουμε άλλους να λαμβάνουν αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή μας και το μέλλον μας;

Προσωπικά δεν με νοιάζει καθόλου ποιοι είναι αυτοί οι επενδυτές, ποιες πολυεθνικές είναι από πίσω, και τέτοιου τύπου ιστορίες.

Με νοιάζει ότι κάτι πάει να γίνει στην πόλη μου, που θα φέρει θέσεις εργασίας και επισκέπτες, και ότι λίγοι επιτήδειοι δεν το αφήνουν.

Και ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι επιτέλους;

Ας βγουν επιτέλους να το πουν δημόσια, και να μην κρύβονται πίσω από επιτροπές κατοίκων, που τελικά δεν είμαι βέβαιος ότι είναι και δημότες.

Πώς γίνεται να ξέρουν αυτοί τι χρειάζεται η περιοχή καλύτερα από εμάς που ζούμε εδώ; Με ποιο δικαίωμα αποφασίζουν αυτοί οι λίγοι για μένα, και τον κόσμο που ζει στην περιοχή; Ξέρουν τις συνθήκες στην περιοχή; Ξέρουν την παρακμή, την ανεργία, τη βρωμιά, την παρανομία, την εγκληματικότητα;

Ξέρουν ότι όλα είναι χύμα εδώ πέρα;

Και δεν λέω ότι από μόνο του ένα mall θα φέρει την ανάπτυξη και θα τα φτιάξει όλα, αλλά είναι και αυτό κάτι… ένα βήμα στην βελτίωση.

Η Ακαδημία είναι ξεχασμένη, δεν πατάει ψυχή. Ένα τόσο μεγάλο εμπορικό θα φέρει κόσμο, θα γίνει πιο ανθρώπινη και ασφαλής η γειτονιά, θα μπει μια τάξη, και πολλοί άνθρωποι, ακόμα και από την περιοχή, θα βρουν δουλειά.

Μας πειράζει λέει το όνομα Academy Gardens, γιατί κάνει εμπόριο με το όνομα του αρχαιολογικού χώρου. Ξεκολλήστε, είναι μόνο ένα όνομα.

Μας ενοχλεί το ύψος που θα έχει το κτήριο, εκεί που τώρα βλέπεις από παντού το μεγαθήριο του Χρηματιστηρίου και την ασχήμια των παλιών πολυκατοικιών.

Αντιδρούμε στην μεγάλη κίνηση της περιοχής και που δεν θα βρίσκουμε να παρκάρουμε, αλλά κατηγορούμε το mall ότι θα έχει 3 υπόγεια πάρκινγκ.

Προτείνονται λύσεις για το πώς το πάρκο θα είχε μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον και θα έφερνε πανεπιστήμια, φοιτητές και επισκέπτες. Και γιατί όχι; Μια χαρά είναι όλα αυτά.

Απλά δεν καταλαβαίνω πως ένα εμπορικό εμποδίζει αυτού του είδους την ανάπτυξη. Τι σχέση μπορεί να έχουν κάποια μαγαζιά στην Εθνική Οδό με το πάρκο και τον πολιτισμό; Ίσα-ίσα, που αν το mall πάει καλά, θα μάθουν οι Αθηναίοι και οι τουρίστες και το πάρκο και την περιοχή επιτέλους.

Φοβάμαι ότι πίσω από αυτούς που βγαίνουν και πάνε κόντρα, είναι άλλα συμφέροντα, πολιτικά και επιχειρηματικά.

Δεν εξηγείται αλλιώς.

Μιλάω με τους γείτονές μου και όλοι συμφωνούν με το έργο, δεν ξέρω κανέναν που να μην το θέλει…. Από την άλλη βέβαια δεν βλέπω και κανέναν μας να βγαίνει και να το φωνάζει και να το υποστηρίζει… Εμείς οι ίδιοι έχουμε δώσει βήμα στα ψέματα και τις υπερβολές.

Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια καθυστέρησης, μακάρι το έργο να γίνει. Άλλωστε στην χώρα του παραλόγου και της γραφειοκρατίας πάντα γκρινιάζουμε για τα μεγάλα έργα αλλά στο τέλος είναι όλοι χαρούμενοι.

Π.Κ.

The post Τι θα γίνει επιτέλους με το mall στην Ακαδημία Πλάτωνος; appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα