Τι είπε ο Ομπάμα στις κόρες του μετά την εκλογική νίκη του Τραμπ;

Όπως και εκατομμύρια άλλοι Αμερικανοί, έτσι και ο Μπαράκ Ομπάμα προσπάθησε να εξηγήσει τα αποτελέσματα των εκλογών της περασμένης εβδομάδας, όπως αποκαλύπτει δημοσιογράφος της New Yorker.

Ο Ομπάμα υπήρξε ιδιαίτερα δραστήριος στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον και επανειλημμένα χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ ως φανατικό και ξενοφοβικό και ίσως γιατί μεγάλο μέρος της κληρονομιάς του εξαρτιόταν από την νίκη της Χίλαρι.

Ωστόσο, όταν ο Τραμπ κέρδισε τις εκλογές

εκπλήσσοντας σχεδόν τους πάντες, ο Ομπάμα είχε κάποια παρηγορητικά λόγια να πει στις κόρες του.

«Αυτό που τις είπα είναι πως οι άνθρωποι είναι περίπλοκοι» δήλωσε ο Ομπάμα στον δημοσιογράφο της New Yorker, Ντέιβιντ Ρέμνικ.

«Οι κοινωνίες και οι πολιτισμοί είναι αρκετά περίπλοκοι… Δεν είναι μαθηματικά, είναι βιολογία και χημεία. Είναι ζωντανοί οργανισμοί και είναι περίπλοκο. Και η δουλειά σας ως πολίτες και ως αξιοπρεπή ανθρώπινα όντα είναι να αγωνίζεστε, να παλεύετε και να φέρεστε στους ανθρώπους με ευγένεια, σεβασμό και κατανόηση.

Θα πρέπει να αναμένεται πως σε οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να υπάρξουν εξάρσεις μισαλλοδοξίας που μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε, ή μπορεί να κρύβονται μέσα σας και να πρέπει να τις νικήσετε. Και αυτό δεν σταματά… Δεν μπορείς να πάρεις μια εμβρυακή στάση και να περιμένεις. Δεν αρχίζεις να ανησυχείς για αποκάλυψη. Λες απλά, εντάξει, που μπορώ να πάω για να προχωρήσω πάντα προς τα εμπρός».

Ο Τραμπ και ο Ομπάμα συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, με τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ να λέει πως θα συνεχίσει να συμβουλεύει τον Τραμπ καθ’ όλη τη διάρκεια της μετάβασης της εξουσίας.
Πηγή ethnos.gr

The post Τι είπε ο Ομπάμα στις κόρες του μετά την εκλογική νίκη του Τραμπ; appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα