Τι δεν ρώτησε ο Αλέξης τον Κυριάκο

Η αποκαλυπτική φράση για «μικρότερο» κράτος που πέρασε ασχολίαστη

Η συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΙ – αν και σε γενικές γραμμές καλή, ήταν ελαφρώς υποτονική, με ευθύνη κυρίως του δημοσιογράφου Αλέξη Παπαχελά… Αφού ο πρόεδρος του κόμματος σε αρκετές αποστροφές του λόγου του ανέβαζε την ένταση… Χωρίς όμως ο δημοσιογράφος να ανταποκρίνεται στις «πάσες», ώστε η συνέντευξη να αποκτήσει περισσότερο «νεύρο» για τον τηλεθεατή.

Κι ενδεχομένως αυτό οφείλεται

στο γεγονός ότι ο δημοσιογράφος επέλεξε να μην επιμείνει σε πολλά «ασαφή» σημεία στις απαντήσεις του προέδρου της ΝΔ ή σε κάποια που τα προσπερνούσε – συνειδητά, γρήγορα.

Τέλος η είδηση που βγήκε για μείωση 30% του ΕΝΦΙΑ όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση… Μάλλον ανήκει σε αυτά που ο πρόεδρος του κόμματος ήθελε να πει!

Τι δεν ρώτησε όμως ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

- Δεν τον ρώτησε, γιατί η ΝΔ όσα χρόνια κυβερνούσε δεν φρόντισε να ξεκαθαρίσει το τηλεοπτικό τοπίο θεσμοθετώντας κανόνες στο «παιχνίδι»… Αλλά και γιατί δεν έδωσε οριστικές άδειες.

- Επιπλέον δεν ρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, όταν μιλούσε για την «τεράστια ανεργία» στον κλάδο των ΜΜΕ, γιατί δεν υπάρχει ούτε μία ερώτηση δική του ή συναδέλφου του, στη Βουλή για τις εφημερίδες ή τα κανάλια, που έχουν κλείσει μέχρι σήμερα.

- Επίσης δεν ρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, ποια είναι η γνώμη του για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

- Ακόμη δεν ρωτήθηκε όταν υποστήριζε ότι «Δεν είναι δική μας δουλειά να καθορίζουμε τον αριθμό των αδειών», ότι στις κυβερνήσεις, τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, ο αριθμός των αδειών ήταν προνόμιο του εκάστοτε υπουργού Επικρατείας.

- Ενώ τέλος ασχολίαστη πέρασε από τον δημοσιογράφο η αποκαλυπτική φράση του προέδρου της ΝΔ στην προτελευταία απάντησή του όταν είπε, «Μπορεί να θέλω ένα μικρότερο κράτος, αλλά το θέλω ισχυρότερο»! Είναι φανερό ότι οι τηλεθεατές είχαν μια αυθόρμητη ευκαιρία – γιατί υπήρξαν κι άλλες, «safe» όμως για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να μάθουν πώς εννοεί το «μικρότερο» κράτος και χάθηκε με ευθύνη του δημοσιογράφου!

The post Τι δεν ρώτησε ο Αλέξης τον Κυριάκο appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα