«Τελικά δεν φταίει ο …ΣΥΡΙΖΑ!»

Επιστολή Γιάννη Μαμουζέλου στο enimerosi24

Ο αλέκτωρ δεν ξέρω αν εφώνησε τρις αλλά στην Ευρώπη όλα δείχνουν ότι είναι έτοιμοι να αναφωνήσουν αλί αλί και τρισαλί!
Γιατί το «ενιαίο σκάφος» πάει φουλ για τα βράχια και το κοινό νόμισμα δεν κατέστη δυνατό να σώσει τις οικονομίες πλούσιων ή φτωχών Κρατών της ηπείρου μας!

Νομίζω ότι όλοι μαθαίνετε τί συμβαίνει αυτές τις ημέρες στην ευρωζώνη, πόση ανησυχία και αναστάτωση επικρατεί (και όχι μόνο στην Ευρώπη…) και πόσες φωνές γνωστών και έμπειρων οικονομολόγων εκπέμπουν ΣΟΣ όχι

απλώς για το νόμισμα αλλά και για τη συνοχή του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, που οι δημιουργοί του το είχαν φαντασθεί σαν μια δημιουργική ένωση των λαών και των δημιουργημάτων τους… Φευ, σε άλλο πράγμα εξελίχθηκε κι άλλη όψη έχει σήμερα!

Να λοιπόν που όλα τα προβλήματα αναδεικνύονται πριν καν η νέα ελληνική Κυβέρνηση προλάβει να αρθρώσει επιχειρήματα για το «λάθος φάρμακο» που έδωσαν στη χώρα -με τη συναίνεση των δύο τουλάχιστον Κομμάτων της- και οι υποβαθμίσεις των διαβόητων οίκων αξιολόγησης γκρέμισαν τις Ισπανικές και Κυπριακές τράπεζες!

Οι ηγέτες θα μαζευτούν στη Σύνοδο, αλλά καθημερινά δείχνουν να τρέχουν και να μη φτάνουν να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα και τις επιπτώσεις της παγκοσμιοποιημένης οικονομικής φούσκας της προηγούμενης δεκαετίας!

Δεν είμαι οικονομολόγος, αλλά τελικά είναι προφανές ότι όσα έλεγαν προεκλογικά ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας (σε όλους τους τόνους) για το υποκρυπτόμενο ευρωπαϊκό πρόβλημα, για την ανάγκη αλλαγής πολιτικής, για τη συνολική αντιμετώπισή του και όχι αποσπασματικά για την Ελλάδα, για την κατάρρευση της Ευρώπης αν αφήσουν τη χώρα μας να χρεοκοπήσει και με το νόμο κ.α. βγήκαν αληθινά και με το παραπάνω!

Δεν έφταιγε λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ για όλα αυτά, όπως σκόπιμα διέδιδαν προεκλογικά για να τρομοκρατήσουν τους πολίτες οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και μερικοί άλλοι θιασώτες της… ήπιας προσαρμογής! Αντίθετα, τώρα φαίνεται ότι θα δικαιωθεί σε όλα, ακόμη και για τα πολύ μικρά (καθόλου όμως αμελητέα) προβλήματα, όπως το θέμα του ήδη παραιτηθέντος κ. Βερνίκου! [Δείγμα της μόνιμα φθαρμένης νοοτροπίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το ήθος και το ύφος της εξουσίας και των ταγών της...].

Κάνω την παρέμβαση αυτή για να θυμόμαστε πώς παίχθηκε ο προεκλογικός πόλεμος, πώς ωθήθηκε ο κόσμος να παίρνει τα λεφτά απ’ τις Τράπεζες (κινδυνεύοντας να τον ληστέψουν και σκοτώσουν) για να μην τα πάρει ο … Τσίπρας! Τώρα καθώς η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, ας θυμούνται όλοι τί και γιατί ψήφισαν κι ας επικαλούνται παρέμβαση του Θεού ή της Παναγίας, όπως κάνει κι ο νέος πρωθυπουργός, θεωρώντας ίσως ότι έχουν αναλάβει προνομιακά τη διαχείριση της τύχης της Ελλάδας…

Μαζί με την κουλτούρα της πολιτικής και κυβερνητικής συνεργασίας (που λένε πως πρέπει να αποκτήσουμε…) ας αρχίσει κι ο κόσμος να μαθαίνει και την κουλτούρα της ώριμης πολιτικής σκέψης πριν αποφασίσει τί θα ρίξει στην κάλπη, όποτε έρχονται εκλογές.

ΥΓ. Βρίσκω την ευκαιρία να συγχαρώ το συν. αθλητικό συν

Keywords
Τυχαία Θέματα