Τα μηνύματα που φτάνουν από το Μπάρι στο Μαξίμου

Πολύ κοντά σε μία συνολική συμφωνία

Γράφει ο Πολιτικός

Εμφανώς αισιόδοξη εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με τις συζητήσεις που γίνονται για τη διευθέτηση του ζητήματος του ελληνικού χρέους.

Αρμόδια κυβερνητική πηγή επιβεβαιώνει ότι σημαντικές διαβουλεύσεις λαμβάνουν χώρα στο Μπάρι, στο περιθώριο της συνεδρίασης του G7 , ενώ τονίζει ότι από την έκβαση των παρασκηνιακών συζητήσεων θα καθοριστεί και το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων για την περίοδο μετά τη λήξη του Μνημονίου.

Η

ίδια πηγή θεωρεί ότι θα υπάρξει θετική έκβαση στο όλο ζήτημα και επικαλείται τη συνεχιζόμενη άνοδο των ελληνικών ομολόγων και του χρηματιστηρίου τις τελευταίες ημέρες, όπως επίσης και το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον κάτι που μεταφράζεται ως έντονο ενδιαφέρον των αγορών για μία θετική κατάληξη στη διαπραγμάτευση των «κορυφαίων παικτών» για το χρέος.

Σημειωτέον πως επίκειται κατ’ ιδίαν συνάντηση Αλέξη Τσίπρα και Κριστίν Λαγκάρντ στο Πεκίνο με αποκλειστικό αντικείμενο τα μέτρα ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους της Ελλάδας, κάτι που αποτελεί άλλωστε και όρο για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Την ώρα που η κυβέρνηση υποδηλώνει πως βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μία συνολική συμφωνία, προετοιμάζεται εντατικά για την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί αύριο το μεσημέρι, ώστε η πρώτη συνεδρίαση στην αρμόδια επιτροπή να ξεκινήσει τη Δευτέρα. Εάν δεν υπάρξουν απρόοπτα η συζήτηση στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει την Τετάρτη και η ψηφοφορία θα διεξαχθεί το βράδυ της Πέμπτης.

Τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της ψυχολογικής υποστήριξης για την ψήφιση ενός σκληρού πακέτου μέτρων ενημέρωσαν χθες οι Έφη Αχτσιόγλου και Δημήτρης Τζανακόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες επισημάνθηκε ότι η περικοπή των προσωπικών διαφορών το 2010 θα γίνει με ανώτατο όριο το 18% στο συνολικό συνολικές συντάξιμες απολαβές, δηλαδή τις κύριες και επικουρικές.

The post Τα μηνύματα που φτάνουν από το Μπάρι στο Μαξίμου appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα