Τα κρυφά συμφέροντα του FOX στη συκοφάντηση της απεργίας των εκπαιδευτικών του Σικάγο

Η μεγάλη απεργία των εκπαιδευτικών του Σικάγο μπορεί να έληξε πριν μερικές ημέρες, ο απόηχος της όμως εξακολουθεί να απασχολεί μέρος της αμερικανικής κοινωνίας και φυσικά, πολύ περισσότερο, τις συζητήσεις στο διαδίκτυο.

Ένα από τα αμερικάνικα ΜΜΕ που δεν συμπάθησε καθόλου το κίνημα των εκπαιδευτικών ήταν το FOX NEWS, αν και αυτό δεν προκαλεί και πολύ μεγάλη εντύπωση σε

όσους γνωρίζουν έστω και ελάχιστα το μιντιακό τοπίο των ΗΠΑ. Αυτό που κάνει όμως εντύπωση και συζητήθηκε πολύ στα social media τις τελευταίες ημέρες είναι η κρυφή αλλά πολύ στενή οικονομική σχέση της μητρικής εταιρείας του FOX, της γνωστής από τα σκάνδαλα υποκλοπών στη Μ. Βρετανία News Corp., με το εκπαιδευτικό σύστημα του Σικάγο.

Ένα από τα κύρια αιτήματα της απεργίας των εκπαιδευτικών ήταν η κατάργηση ενός νέου συστήματος αυστηρής αξιολόγησης που η εφαρμογή του τελικώς θα καθόριζε το μισθό των εκπαιδευτικών ενώ θα οδηγούσε και σε απολύσεις. Όπως όμως αποκάλυψε το boldprogressives.org, η εταιρεία Wireless Generation που ανέλαβε την εργολαβία για το συγκεκριμένο σύστημα αξιολόγησης, ένα συμβόλαιο ύψους 4,7 εκατομμυρίων δολαρίων, ανήκει κατά 90% στην News Corp. Οι παρουσιαστές και οι ρεπόρτερ του Fox απέφυγαν φυσικά να αναφερθούν στους δεσμούς της μητρικής τους εταιρείας με την Wireless Generation (καραμπινάτη σύγκρουση συμφερόντων), ενώ ταυτόχρονα επιτίθονταν με σφοδρότητα στους εκπαιδευτικούς λέγοντας ότι «Τα παιδιά χάνουν!» και «απολύστε τους όλους και ξεκινήστε από την αρχή!»

Το ίδιο συνέβη και με την εφημερίδα New York Post που επίσης ανήκει στην News Corp. Τα άρθρα της σε όλη τη διάρκεια της απεργίας ήταν από τα πιο εχθρικά προς τους εκπαιδευτικούς και το συνδικάτο τους.

Μήπως σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά;

Keywords
Τυχαία Θέματα