Συνάντηση ΠΟΣΠΕΡΤ με Κεδίκογλου

Ανακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ

Σήμερα στις 12:00 έγινε η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ της ΠΟΣΠΕΡΤ και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Σίμου Κεδίκογλου, του Γενικό Γραμματέα κ. Ιωάννη Παναγιωτόπουλου, του Διευθυντή του γραφείου του Γιάννη Τσιώλη και των νομικών συμβούλων του Υπουργείου.

Η συζήτηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα και δρομολογήθηκαν συνεχείς συναντήσεις αρχής γενομένης από αύριο μεταξύ ΠΟΣΠΕΡΤ

και Νομικών Συμβούλων του Υπουργείου ώστε να βρεθούν λύσεις στα καίρια και χρονίζοντα προβλήματα που αφορούν την ΕΡΤ και τους εργαζόμενούς της και έχουν μεγάλη και άμεση επίπτωση στη λειτουργία της.

Αναλυτικά

Συμφωνήθηκε ότι τα ζητήματα που έχουν πρώτη προτεραιότητα και πρέπει να δοθεί δίκαιη λύση είναι:

α) Η λύση στο πρόβλημα των συναδέλφων συμβασιούχων οι οποίοι είναι άκρως απαραίτητοι για τη λειτουργία της ΕΡΤ καθώς και αύξηση τουλάχιστον στο διπλάσιο του αριθμού των προσλαμβανομένων είναι αδήριτη ανάγκη.

β) Η ενιαία αντιμετώπιση μισθολογικά για όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους που εργάζονται στην ΕΡΤ.

γ) Οι εκτός έδρας μετακινήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν ενιαία για όλο το προσωπικό της ΕΡΤ και στο ύψος των εξόδων που απαιτούν οι πραγματικές συνθήκες.

δ) Η λύση του προβλήματος των εξαιρέσιμων (νυχτερινά, εκτός έδρας, Κυριακές, αργίες κλπ) καθώς η ΕΡΤ αδυνατεί λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού και της συνεχής λειτουργίας της, επί 24ώρου βάσεως, 365 ημέρες τον χρόνο, καθώς και τις ειδικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τις έκτακτες ανάγκες πολιτικού, κοινωνικού και αθλητικού περιεχομένου, δεν είναι δυνατόν να μείνει στο πλαφόν του 10%.

Τα υπόλοιπα θέματα που άπτονται της λειτουργίας της ΕΡΤ και των εργαζομένων θα εξεταστούν άμεσα μετά την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ συνεχίζοντας μαχητικά και δυναμικά να διεκδικεί τα αυτονόητα, δεν θα κάνει βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων μέχρι να δοθεί οριστική και δίκαιη λύση.

Οι κάθε λογής διαδρομιστές, «ανακοινωσάρχες» και οι διασπορείς ψευδών ειδήσεων που ρίχνουν νερό στο μύλο των «σπεκουλαδόρων», της απαξίωσης της ΕΡΤ καλό θα είναι να κρίνουν από τα αποτελέσματα και όχι να προτρέχουν προβάλλοντας τη λάσπη και το ψέμα ως είδηση ή ως βεβαιότητα, άλλωστε, ευτυχώς, έχουν διαψευστεί πολλές φορές. Η πιο πρόσφατη είναι ότι προς μεγάλη τους λύπη δεν αποχώρησαν από την ΕΡΤ λόγω εφεδρείας πάνω από 150 συνάδελφοι, όπως το είχαν σίγουρο.

Σε κάθε περίπτωση η ΠΟΣΠΕΡΤ θα κρατάει ενήμερο το προσωπικό για τις εξελίξεις του διαλόγου και των διαφαινόμενων λύσεων.

Η σθεναρή διεκδίκηση των αιτημάτων μας είναι δεδομένη.
Δηλώνουμε προς όλους ότι ο αγώνας μας θα είναι σφοδρός και διαρκής σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα