Οι πρώτες εικασίες για τα κίνητρα του 20χρονου μακελάρη του Κονέκτικατ

Την ώρα που οι αστυνομικές Αρχές τηρούν επισήμως «σιγή ασυρμάτου» για τα κίνητρα πίσω από τη δολοφονική επίθεση του Ανταμ Λάνζα που κόστισε τη ζωή στη μητέρα του, σε άλλους πέντε ενήλικες και 20 παιδάκια σε δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ, μία θεωρία που διέρρευσε από την προανάκριση ενδέχεται να ρίχνει φως στην υπόθεση: ο 20χρονος, ο οποίος έπασχε από το σύνδρομο Ασπεργκερ, μια μορφή αυτισμού, φαίνεται πως ήταν οργισμένος με τη μητέρα του Νάνσι επειδή εκείνη σκόπευε να τον εισάγει σε ψυχιατρικό ίδρυμα παρά τη

θέλησή του. Και ίσως, όπως διαφαίνεται από καταθέσεις γνωστών και συγγενών της οικογένειας, να έκανε το μακελειό στο σχολείο γιατί η μητέρα του είχε προσφερθεί να δουλέψει ως εθελόντρια στο μοιραίο δημοτικό, γεγονός που στο άρρωστο μυαλό του δράστη ενδεχομένως σήμαινε ότι αγαπούσε περισσότερο τα παιδάκια από εκείνον. «Απόδειξη»; Οτι ήθελε να τον στείλει μακριά.

Δεδομένης της απόφασής του να σκοτώσει τη μητέρα του ενόσω κοιμόταν και έπειτα να οδηγήσει ως το δημοτικό σχολείο όπου είχε φοιτήσει και ο ίδιος και να στραφεί ενάντια σε αθώους μικρούς μαθητές, ο θυμός του μοιάζει στενά συνδεδμένος με το δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ.

Η 52χρονη Νάνσι, η οποία ήταν πολύ ενεργή πολίτης της μικρής κοινότητας του Νιουτάουν είχε προσφερθεί σύμφωνα με μαρτυρίες να βοηθάει εθελοντικά στις δραστηριότητες του σχολείου. Γείτονας της οικογένειας Λάνζα δήλωσε μάλιστα ότι ο νεαρός δράστης είχε μάθει ότι η μητέρα του είχε ξεκινήσει τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες για τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρικό ίδρυμα και είχε θορυβηθεί πολύ. Αυτά τα νέα, σε συνδυασμό με τη ζήλια του για τον χρόνο που – σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες – φέρεται να περνούσε η μητέρα του με μια ομάδα από παιδιά νηπιαγωγείου στο σχολείο θα μπορούσαν να είναι η βάση του μακελειού της Παρασκευής.

Μάρτυρες καταθέτουν επίσης ότι ο Ανταμ τον τελευταίο καιρό γινόταν ολοένα και πιο «δύσκολος» στο να μπορεί η μητέρα του να τον χειριστεί.

Μια επιπρόσθετη αιτία που ενδεχομένως να την έκανε να αναλογίζεται την πιθανότητα να αποχωριστεί τον γιο της, ο οποίος «ήταν η ζωή της», είναι και το γεγονός ότι η 52χρονη γυναίκα έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και έκανε συχνά ταξίδια στην Νέα Υόρκη για θεραπεία.
Πηγή tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα