Στον εισαγγελέα παραπέμπει το «ελληνικό Euronews» ο Γ. Μιχελάκης

Μετά απο τέσσερις επερωτήσεις στην βουλή σχετικά με το «Ελληνικό Euronews» και την προσδοκώμενη συνεργασία με την ΕΡΤ, μηνυτήρια αναφορά στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας κα Παναγιώτα Φάκου κατέθεσε χθες ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

Ο κ. Μιχελάκης καταγγέλλει την κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας επιχειρούμενη εκχώρηση άνευ ανταλλάγματος στο Euronews επίγειας ψηφιακής συχνότητας, η οποία είναι

προφανές ότι θίγει τα οικονομικά συμφέροντα της ΕΡΤ και κατ’ επέκταση του ελληνικού δημοσίου.

Ο βουλευτής στη μηνυτήρια αναφορά του υπογραμμίζει ότι το φάσμα ραδιοσυχνοτήτων είναι δημόσιο αγαθό με σημαντική κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική αξία, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί σπάνιο πόρο, η διαχείριση του οποίου συνιστά κυριαρχικό δικαίωμα του κράτους.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Μιχελάκης έχει ήδη καταθέσει στη Βουλή των Ελλήνων για το ίδιο θέμα τις υπ’ αριθμ. 2458/2-10-2012, 3022/16-10-2012, 3532/29-10-2012 και 4114/19-11-2012 ερωτήσεις προς τους καθ ύλην αρμόδιους Υπουργούς (Οι ανωτέρω ερωτήσεις βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων στην ηλεκτρονική διεύθυνση parliament.gr).

Είναι αλήθεια λέμε εμείς ότι στην υπόθεση της προσδοκώμενης συνεργασίας Euronews με την ΕΡΤ θεωρήθηκε δεδομένο από την πρώτη ότι η ΕΡΤ θα παραχωρούσε την επίγεια συχνότητά της για την μετάδοση του «Ελληνικού Euronews» και έτσι ξεκίνησαν οι αντιδράσεις !

Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα