Στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά παρέχει η επίσκεψη Μέρκελ την Τρίτη στην Αθήνα

Είναι εμφανές… ότι η κ. Ανγκελα Μέρκελ έρχεται την κατάλληλη στιγμή στη χώρα μας καλεσμένη του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά επισφραγίζοντας την πολιτική απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών ότι… η Ελλάδα πρέπει να λάβει την δόση των 31.5 δις ευρώ και να τελειώνει με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

και την έκθεσή της!

Μία επίσκεψη πολλαπλού χαρακτήρα της κ. Μέρκελ στην χώρα μας η οποία σημειωτέον την προσεχή Τρίτη έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Όπως δήλωσε πριν μερικές ώρες ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελάριου Στέφεν Ζάιμπερτ πρόκειται για μια «επίσκεψη εργασίας» στη διάρκεια της οποίας θα τεθούν τα ζητήματα της «κατάστασης στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη, καθώς και διεθνή θέματα, όπως και οι διμερείς σχέσεις».

Επίσης… σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κ. Ανγκελα Μέρκελ, η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου θα πραγματοποιηθεί μετά από την πρόσκληση που της απηύθυνε ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο τον Αύγουστο.

Ήδη η Γερμανική πρεσβεία στην χώρα μας όπως μαθαίνουμε προετοιμάζεται σχετικά… με την επίσκεψη ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί και συνέντευξη Τύπου από κοινού με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κάτι το οποίο σίγουρα θα έβαζε επί τάπητος πολλά θέματα που απασχολούν αυτό το διάστημα την χώρα μας!

Πάντως όπως παρατηρούμε η επίσκεψη… Μέρκελ η οποία θα δει μόνο τον Αντώνη Σαμαρά όπως πληροφορούμαστε μέχρι τώρα είναι σίγουρα μια προσωπική επιτυχία του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αποτέλεσμα και της δικής του επιτυχούς επίσκεψης στη Γερμανία και σίγουρα θα επηρεάσει η επίσκεψη και την τρόικα και θα βοηθήσει να άρει τις ενστάσεις της για να «ξεκολλήσει» με τα πρόσθετα μέτρα και να πάμε γρήγορα στο Eurogroup!

Αναμφισβήτητα η επίσκεψη της κ. Μέρκελ είναι μία προσωπική επιτυχία του Αντώνη Σαμαρά η οποία αποδεικνύει ότι υπάρχει στήριξη της Γερμανίδας καγκελάριου στο πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού και γι αυτό επισκέπτεται την χώρα μας!

Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα