Στη «δίνη» πολικού ψύχους οι ΗΠΑ, με νεκρούς και θερμοκρασίες Άρη

Στη «δίνη» κύματος πολικής κακοκαιρίας παραμένουν οι μεσοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες βιώνουν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες δεκαετιών.

Περισσότεροι από 12 άνθρωποι έχουν τη ζωή τους λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών κατά τις τελευταίες ημέρες, τεράστια προβλήματα παρατηρούνται στη λειτουργία σχολείων και επιχειρήσεων, ενώ χιλιάδες πτήσεις ανά τις ΗΠΑ έχουν ακυρωθεί ή καθυστερήσει.

Μεταξύ των τελευταίων νεκρών βρίσκεται

ένας 48χρονος άνδρας στο Σικάγο, ο οποίος πέθανε από καρδιακή προσβολή ενώ φτυάριζε χιόνι την Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα μία ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή έξω από την οικία της στην Ινδιανάπολη.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία της Δευτέρας, -53 βαθμοί Κελσίου, καταγράφηκε στο Κόμερτάουν της Μοντάντα, όπου το ψύχος ξεπέρασε ακόμα και τις συνθήκες που επικρατούν στον πλανήτη Άρη. Σύμφωνα με μετρήσεις του οχήματος Curiosity της NASA, η θερμοκρασία στον Κόκκινο Πλανήτη στις 2 Ιανουαρίου ήταν 36 βαθμοί Κελσίου.

Ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει ακόμα περισσότερο στη πολιτεία της Βόρειας Ντακότα, όπου η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει θερμοκρασίες -51 βαθμών Κελσίου για την Τρίτη.

Οι θερμοκρασίες σε περιοχές της Μοντάνα, της Βόρειας και Νότιας Ντακότα, της Μινεσότα, της Άιοβα, του Γουισκόνσιν, του Μίσιγκαν και της Νεμπράσκα ήταν 11 με 22 βαθμούς κάτω από το μέσο όρο.

Περίπου 4.300 πτήσεις ακυρώθηκαν και 7.500 αναχωρήσεις καθυστέρησαν σε ολόκληρη τη χώρα λόγω της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.com.

Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Ο’Χέαρ του Σικάγο, όπου αποθέματα καυσίμων για τα αεροσκάφη πάγωσαν από το ψύχος. Η θερμοκρασία στην «Πόλη των Ανέμων» το απόγευμα της Δευτέρας μετρήθηκε στους -24 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα