Στα τεχνικά κλιμάκια ο εξωδικαστικός μηχανισμός για επιχειρηματικά δάνεια

Ολοκληρώθηκε η σημερινή συνάντηση με τους επικεφαλής των Θεσμών και θέμα τα χρηματοπιστωτικά. Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, Οικονομίας, Δ. Παπαδημητρίου, Ενέργειας, Γ. Σταθάκης και Δικαιοσύνης, Σ. Κοντονής, συζητήθηκε το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, καθώς ήδη έχει υπάρξει κατ’ αρχήν συμφωνία ως προς τον μηχανισμό που θα δημιουργηθεί, σήμερα έγινε αναλυτική συζήτηση προκειμένου να βρεθεί ισορροπία ανάμεσα

στην ανάγκη στήριξης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, εξυγίανσης των τραπεζικών χαρτοφυλακίων και διασφάλισης του Δημοσίου ως προς τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές που χρωστούν οι επιχειρήσεις.

Βασικό ζητούμενό είναι επίσης να διασφαλιστεί η ίση αντιμετώπιση όλων των πιστωτών. Η ελληνική πλευρά παρουσίασε συγκεκριμένη πρόταση, με την οποία έγινε ένα πολύ μεγάλο βήμα προκειμένου να βρεθεί η επιδιωκόμενη ισορροπία. Προφανώς υπάρχουν πολλές τεχνικές λεπτομέρειες, οι οποίες τις επόμενες ημέρες θα συζητηθούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, ώστε το νομοσχέδιο να λάβει την τελική μορφή του.

The post Στα τεχνικά κλιμάκια ο εξωδικαστικός μηχανισμός για επιχειρηματικά δάνεια appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στα τεχνικά κλιμάκια ο εξωδικαστικός μηχανισμός για επιχειρηματικά δάνεια,