Στα φαβορί για Νόμπελ Λογοτεχνίας ο Μπομπ Ντύλαν

Μια απρόσμενη σειρά από γερά πονταρίσματα των 100 λιρών εκτίναξαν τον Μπομπ Ντύλαν στην κορυφή της σχετικής λίστας του Ladbrokes, ενός από τα μεγαλύτερα γραφεία στοιχημάτων του κόσμου.

Ο Ντύλαν έχει αυτή τη στιγμή 10/1 πιθανότητες να κερδίσει το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας που αναμένεται να ανακοινωθεί κάποια στιγμή τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου, με μόνο τον ιάπωνα Χαρούκι Μουρακάμι να βρίσκεται σε καλύτερη θέση – 7/1 του δίνει το Ladbrokes. «[Ο Ντύλαν] έφτασε από το 33/1 στο 10/1 χάρις σε μερικά γερά στοιχήματα των 100 λιρών και πάνω… Ένα από

τα δυνατά στοιχήματα προέρχεται από τη Νορβηγία, τα άλλα είναι από τη Βρετανία» δήλωσε στον Guardian ο εκπρόσωπος τύπου του Ladbrokes, Άλεξ Ντόναχιου, ο οποίος αποκάλυψε επίσης ότι το μέσο ποντάρισμα στον Ντύλαν είναι της τάξης των 40 λιρών, «υψηλό για αυτή την αγορά όταν οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως βάζουν κάνα δεκάλιρο στην επιλογή τους».

Βέβαια όλοι συμφωνούν ότι είναι μάλλον απίθανο να πάρει ο Ντύλαν το βραβείο παρά το γεγονός ότι κάθε χρόνο το όνομα του εμφανίζεται στις φημολογούμενες υποψηφιότητες.

Από την άλλη, κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον αμερικανό μυθιστοριογράφο Φίλιπ Ροθ, ο οποίος τουλάχιστον φέτος βλέπει τις πιθανότητες του να έχουν φτάσει στο 16/1 από 25/1 που ήταν πέρυσι. Η τελευταία φορά που το Νόμπελ Λογοτεχνίας πήγε στις ΗΠΑ ήταν το 1993 με την απονομή του στη Τόνι Μόρισον και πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι τα μέλη της επιτροπής των βραβείων απλά… δεν γουστάρουν τους αμερικανούς.

Άλλο ένα όνομα που βρίσκουμε ψηλά στη λίστα του γραφείου στοιχημάτων και αξίζει να σημειώσουμε είναι αυτό του αλβανού συγγραφέα Ισμαήλ Κανταρέ στον οποίο δίνονται 14/1 πιθανότητες να γίνει νομπελίστας.

Επίσης, από τους ανθρώπους του Ladbrokes σίγουρα δεν λείπει το χιούμορ, καθώς τελευταία στη σχετική λίστα είναι η βρετανίδα συγγραφέας του «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» Ε. Λ. Τζέιμς.

Keywords
Τυχαία Θέματα