Σόιμπλε: Η Ελλάδα εφαρμόζει σοβαρά τις μεταρρυθμίσεις

Η ελληνική κυβέρνηση, από τις εκλογές του Ιουνίου για πρώτη φορά εφαρμόζει στα σοβαρά τις μεταρρυθμίσεις, τόνισε σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, η Ελλάδα

έχει επίσης μειώσει αισθητά το έλλειμμά της και το κόστος εργασίας. Αναφερόμενος στις 17 χώρες της Ευρωζώνης, είπε ότι τους τελευταίους 12 μήνες έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο, σε μία δύσκολη περίοδο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία, οι οποίες, όπως είπε, έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στις αγορές.

Για την διαδοχή Γούνκερ στην ηγεσία του Eurogroup, είπε ότι είναι υπέρ της ανάληψης της θέσης από τον ολλανδό υπουργό Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν πολλά επιχειρήματα υπέρ της ανάληψης της θέσης από έναν υπουργό Οικονομικών μιας μικρής χώρας, ο οποίος μπορεί να συμβάλλει στην σύγκληση διαφορετικών απόψεων». Σύμφωνα με τον κ Σόιμπλε «υπό αυτήν την έννοια ο ολλανδός συνάδελφός ταιριάζει απολύτως στη θέση αυτή», προσθέτοντας ότι είναι πολύ ικανός.
Πηγή skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα