Σκάνδαλο Πετρέους: Εμπλοκή και του αμερικανού στρατιωτικού διοικητή στο Αφγανιστάν

Στο «μικροσκόπιο» των αμερικανικών αρχών βρίσκεται ο αμερικανός στρατιωτικός διοικητής στο Αφγανιστάν, Τζον Άλεν, για πιθανή ανάρμοστη επικοινωνία με τη Τζιλ Κέλεϊ, τη γυναίκα που οδήγησε στην αποκάλυψη της εξωσυζυγικής σχέσης του πρώην διευθυντή της CIA Ντέιβιντ Πετρέους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντέιβιντ Πετρέους παραιτήθηκε μετά το σκάνδαλο της εξωσυζυγικής του σχέσης με την συγγραφέα Πόλα Μπρόντγουελ.
Ο Άλεν φέρεται να έστειλε «ανάρμοστα» emails στην Κέλεϊ.

Ο ίδιος αρνείται ότι υπέπεσε σε παρατυπίες.

Ο Άλεν

θα ορίζονταν επικεφαλής στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Ο υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα ζήτησε ο διορισμός του να καθυστερήσει και είπε ότι με την απόφαση συμφωνεί και ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Άλεν θα παραμείνει στη θέση του, ως διοικητής στο Αφγανιστάν, ωστόσο ο Πανέτα ζήτησε από τη Γερουσία να εγκρίνει το συντομότερο δυνατό το διάδοχό του στη συγκεκριμένη θέση, το στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ.

Αξιωματούχος του Πενταγώνου, γνωστοποίησε ότι το FBI εντόπισε 20.000 ως 30.000 σελίδες επικοινωνίας, κυρίως emails, την περίοδο 2010 – 2012, ανάμεσα στον Άλεν και την Κέλεϊ. Ο αξιωματούχος χαρακτήρισε την επικοινωνία ανάρμοστη και δεν εξήγησε αν η επικοινωνία τους περιείχε απόρρητες πληροφορίες.

Η Κέλεϊ είχε καταγγείλει στο FBI τον περασμένο Μάιο ότι λάμβανε απειλητικά emails από την Μπρόντγουελ, κάτι που οδήγησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου της εξωσυζυγικής σχέσης του Πετρέους.
Την λύπη του για την υπόθεση εξέφρασε σύμφωνα με τον πρώην εκπρόσωπό του Στιβ Μπόιλαν ο Ντέιβιντ Πετρέους.
Πηγή skai.gr

—————————————————————-
Διαβάστε ακόμα: Ο υπερκατάσκοπος που χρησιμοποιούσε… Gmail!
—————————————————————-

Keywords
Τυχαία Θέματα