Σε ρήξη και με την ΑΔΕΔΥ η ΟΛΜΕ

Σε «ανοιχτή» ρήξη ήλθαν πλέον ΑΔΕΔΥ και συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ με αφορμή την άρνηση της πρώτης να καλύψει την απεργιακή κινητοποίηση των καθηγητών για απεργία μέσα στις πανελλαδικές. Το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ

στα Προπύλαια ολοκληρώθηκε με μικρή συμμετοχή.

Ωστόσο, δάσκαλοι μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων που βρέθηκαν στα Προπύλαια επιτέθηκαν φραστικά εναντίον των εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ κατηγορώντας τους ότι εξυπηρετούν σκοπιμότητες και αποκαλώντας τους απεργοσπάστες.

Τα πυρά τους στράφηκαν και στον αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Αντώνη Αντωνάκο που προέρχεται από την ΟΛΜΕ. Για φασιστική συμπεριφορά κατηγόρησε από την μεριά του τους συνδικαλιστές της Παιδείας, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Πλέον οι καθηγητές επιστρέφουν με τα φύλλα πορείας ανά χείρας στις θέσεις τους και με τις σαφείς οδηγίες του υπουργείου ότι «επιτάσσονται, από τη 12η μεσημβρινή της 15ης Μαΐου 2013 έως την έκδοση νεότερης απόφασης, οι προσωπικές υπηρεσίες του συνόλου των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις θέσεις όπου υπηρετούν».

Το υπουργείο Παιδείας στις οδηγίες που έστειλε σε όλα τα σχολεία διευκρινίζει ότι οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οφείλουν να παρουσιαστούν και να ασκούν τα καθήκοντά τους στις θέσεις όπου υπηρετούν. Ειδικά οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρουσιαστούν και να ασκούν τα καθήκοντά τους στις θέσεις όπου αυτοί έχουν αποσπαστεί.

Επίσης διευκρινίστηκε ότι όλες οι θεσμοθετημένες άδειες που έχουν νομίμως χορηγηθεί πριν από τη δημοσίευση της απόφασης της κυβέρνησης για την επιστράτευση δεν θίγονται εξ αφορμής της πολιτικής κινητοποίησης, για το χρονικό διάστημα που αυτές έχουν χορηγηθεί.

Πάντως το υπουργείο Παιδείας σε μια κίνηση καλής θέλησης απέσυρε από το ΣτΕ το ΠΔ που αφορά στις υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, προκειμένου να κάνει κάποιες βελτιώσεις προς όφελος των καθηγητών. Οπως δήλωσαν από το υπουργείο, «έγιναν κάποιες νομοπαρασκευαστικές αλλαγές, όπως για παράδειγμα ότι στα βασικά κριτήρια για τις μεταθέσεις θα προτάσσεται η οικογενειακή κατάσταση των εκπαιδευτικών, και ήδη το ΠΔ στάλθηκε πάλι πίσω στο ΣτΕ».

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των καθηγητών, χθες, το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτησης ακύρωσης της επιστράτευσης. Σήμερα οι τοπικές ενώσεις καθηγητών (ΕΛΜΕ) θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις, στις οποίες θα αποφασίσουν εάν εγκρίνουν την εισήγηση της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου και πενθήμερη από τις 20 έως τις 24 του ίδιου μήνα. Την Τετάρτη θα συνέλθει η ολομέλεια των προέδρων ΕΛΜΕ όλης της χώρας και θα φανεί εάν θα υπερψηφιστεί ή όχι η εισήγηση για απεργίες στις εξετάσεις.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα