Σε παγκόσμιο κέντρο για εγχειρήσεις αλλαγής φύλου εξελίσσεται η Σερβία

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο συρρέουν στη Σερβία για να υποβληθούν σε εγχείρηση αλλαγής φύλου, μια εξαιρετικά δαπανηρή και αμφιλεγόμενη ιατρική επέμβαση που αποδοκιμάζεται από πολλές χώρες και κυρίως από αυτές της Ανατολικής Ευρώπης αναφέρει ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Νταν Μπιλέφσκι στους New York Times.

Αυτό που προσελκύει τους ξένους είναι το χαμηλό κόστος (περίπου 40.000 δολάρια φθηνότερα για την αρσενικό-σε-θηλυκό επέμβαση απ’ ό,τι στις ΗΠΑ) αλλά και η προθυμία των χειρουργών

να πραγματοποιήσουν την πολύ σύνθετη επέμβαση.

Ακόμα και σε προηγμένες ιατρικά χώρες όπως η Γαλλία και οι ΗΠΑ, η έλλειψη χειρουργικών ικανοτήτων και το κοινωνικό στίγμα οδηγεί ασθενείς στο να αναζητήσουν αλλού θεραπεία.

Στη Σερβία, οι επεμβάσεις αλλαγής φύλου είναι πλήρως αναγνωρισμένες από το κράτος και για τους Σέρβους πολίτες καλύπτεται και από την κοινωνική ασφάλιση. Παράλληλα παρατηρείται μια αυξανόμενη αποδοχή των τρανσέξουαλ.

Υπάρχουν 4 ιατρικά κέντρα αυτή τη στιγμή στη Σερβία που ειδικεύονται στη συγκεκριμένη επέμβαση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 6 ώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα