Σε καθημερινή βάση οι επαφές Στουρνάρα – τρόικας για να κλείσουν τα μέτρα

Οι διαπραγματεύσεις για τα μέτρα ύψους 4 δισ. ευρώ που απομένουν να συμφωνηθούν με την τρόικα για να κλείσει το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ βρέθηκαν στο επίκεντρο της νέας συνάντησης, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας.

Στις 20:30 αναμένεται να μεταβούν στο υπουργείο Οικονομικών οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, προκειμένου να ενημερωθούν

από τον κ. Στουρνάρα για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για τα μέτρα του πακέτου των 11,9 δισ. ευρώ.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δήλωσαν μετά τη συνάντηση ότι έχει καταγραφεί περαιτέρω πρόοδος, ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και ότι ακόμη δεν έχουν καταλήξει.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο υπουργός Οικονομικών θα έχει συναντήσεις με την τρόικα σε καθημερινή βάση, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις.

Σε ερωτήσεις σχετικά με τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης, και ειδικά για το θέμα των απολύσεων, τα εν λόγω στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεν προέβησαν σε καμία δήλωση.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έκαναν δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, με τον Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ να λέει μόνο ότι στο τέλος των διαπραγματεύσεων θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση.
Μετά τη σιβυλλική απάντηση του Γ.Στουρνάρα «θα το δούμε» σχετικά με το αν η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη αποτελεί προαπαιτούμενο για την έγκριση του πακέτου από την τρόικα, η ενημέρωση αυτή αναμένεται με ιδιαίτερη αγωνία.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα