Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Καλαμπάκα – κλοιός έξι μετώπων στη Ζάκυνθο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Μεγάλη Κερασιά της Καλαμπάκας, κοντά στην εθνική οδό.

Το πύρινο μέτωπο κινήθηκε από το χωριό Ορθοβούνι, όπου έκαψε στάβλους στην είσοδο του οικισμού, και κατευθύνεται προς το χωριό Κακοπλεύρι. Στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 25μελές πεζοπόρο τμήμα.

Ωστόσο, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων στο ύψος της Μεγάλης Κερασιάς, που νωρίτερα παρέμενε κλειστή λόγω της φωτιάς.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται έξι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο,

στη θέση Μεσοράχη, στο Κορακονήσι, σε πευκοδάσος στις Άνω Βολίμες, στην Έξω Χώρα και τον Υπεράγαθο.

Εν τω μεταξύ, για πέμπτη διαδοχική ημέρα οι φλόγες καινε τη Χίο, καθώς μέτωπο μαίνεται στο βόρειο τμήμα του νησιού, στη δύσβατη περιοχή Αψιλές. Από τα ξημερώματα του Σαββάτου, οπότε ξεκίνησε η καταστροφή, έχουν καεί 140.000 στρέμματα πευκοδάσους και καλλιεργειών.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη θέση Λάκα Φάγα στο Καπανδρίτι και στο Αφράτο Αγρινίου. Επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 35 πυροσβέστες, 17 οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Τέλος, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στον Αυλώνα Μεσσηνίας.
Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα