Σαρρής: Κοντά στο 40% το «κούρεμα»

Στην πρόβλεψη ότι οι μεγαλοκαταθέτες των κυπριακών τραπεζών ενδέχεται να απολέσουν κοντά στο 40% των καταθέσεών τους, βάσει του σχεδίου διάσωσης της τρόικας προχώρησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής τονίζοντας παράλληλα ότι η χώρα του αντιμετωπίζει μια «πρωτόγνωρη εμπειρία».

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, μιλώντας στο BBC πριν από λίγο

εκτίμησε ότι το «κούρεμα» θα κλείσει στο 40% για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ προαναγγέλλοντας επίσης νέους περιορισμούς στον τραπεζικό τομέα της χώρας.

«Γενικά, (οι κεφαλαιακοί έλεγχοι) δεν είναι καλή ιδέα αλλά αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε μια έκτακτη κατάσταση. Πρόκειται για πρωτόγνωρη εμπειρία», δήλωσε ο Μιχάλης Σαρρής.

Επιπλέον, εκτίμησε ότι οι καταθέσεις άνω των 100.000 που εντάσσονται στο πρόγραμμα διάσωσης ίσως υποστούν απώλειες της τάξης του 40%. «Βρίσκεται κοντά σε αυτό το ποσοστό αλλά δεν θέλω να προτρέχω» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Πάμπος Χαραλάμπους μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ, δήλωνε ότι το ποσοστό του κουρέματος στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στο 30%:
«Δεν θα είναι 40 ούτε 35. Θα είναι πιο κάτω, ίσως πάνω από το 30%. Για να βγει το νούμερο, πρέπει να ξεκαθαριστεί τι όφελος θα φέρει το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας. ΛΑΙΚΗ Μπορεί να είναι 30-32%».
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα