Πύρρειος νίκη Ερντογάν

51,7% «ΝΑΙ», 48,7% «ΟΧΙ»
Νοθεία καταγγέλλει η αντιπολίτευση

«Σουλτάνο» έκανε τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το 51.3% των πολιτών της χώρας, σε ένα δημοψήφισμα που, όπως άλλωστε αναμενόταν, κρίθηκε στην «τρίχα». Με την αντιπολίτευση να μιλάει ανοιχτά για νοθεία στις εκλογές και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να χάνει σημαντικά προπύργια, η ολοκλήρωση

της εκλογικής αυτής διαδικασίας αφήνει αποδυναμωμένο τον «σουλτάνο».

Με καταγεγραμμένο το 98% των ψήφων, το στρατόπεδο του «όχι» συγκέντρωσε 48.7, ποσοστό πολύ υψηλότερο από αυτό που ανέμενε – και ήλπιζε- ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στον Τούρκο Πρόεδρο το γεγονός ότι έχασε τη στήριξη τριών από τις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας – την Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα αλλά και την Αττάλεια όπου το «όχι» συγκέντρωσε υψηλότερα ποσοστά.

Παρότι τα πρώτα στοιχεία έδειχναν σαρωτική νίκη του Ερντογάν, καθώς περνούσε η ώρα η εικόνα αυτή άρχισε να αντιστρέφεται και η διαδικασία εξελίχθηκε σε θρίλερ.

Νοθεία καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Ευθέως αμφισβήτησε τη νομιμότητα του σημερινού δημοψηφίσματος η αντιπολίτευση, με στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος να αντιδρούν έντονα στην απόφαση τις εκλογικές επιτροπής να αποδεχτεί ως έγκυρα μη σφραγισμένα ψηφοδέλτια.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του CHP , Κεμάλ Κιλιντζτάρογλου κατηγόρησε την εκλογική επιτροπή ότι με την απόφασή της, άνοιξε ουσιαστικά τον δρόμο στη νοθεία.
Πηγή ethnos.gr

The post Πύρρειος νίκη Ερντογάν appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα