Ψηφίζουμε ευρώ ή δραχμή σήμερα!

Ευρώ ή δραχμή, παραμονή ή έξοδος από την Ευρωζώνη, κατάργηση του μνημονίου ή επαναδιαπραγμάτευση του είναι τα κύρια διλημματικού χαρακτήρα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει με την ψήφο του σήμερα ο Ελληνικός λαός!

Τα κόμματα… έχουν περιγράψει λίγο πολύ τις θέσεις τους, κάποιοι εμμένοντας στις θέσεις τους για παραμονή στην Ευρωζώνη και στο Ευρώ και κάποιοι για έξοδο και επιστροφή στη δραχμή

μη λογαριάζοντας τις συνέπειες… αφού έχουν λένε «κρυφό πρόγραμμα» για την οικονομία!

Οι πολίτες… βρίσκονται αντιμέτωποι και με το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών και ό,τι άλλο περίεργο μπορεί να συμβεί …

Πάντως… πάνω από 200 δημοσιογράφοι από όλο το κόσμο έχουν έρθει να επισκεφτούν την Ελλάδα να δουν την Ακρόπολη και τα Μουσεία μας και να παρακολουθήσουν την εκλογική διαδικασία στην χώρα μας κοιτώντας μας αξιοπερίεργα αφού μπορεί να προκαλέσουμε μεγάλα γεγονότα που θα έχουν μείζον δημοσιογραφικό ενδιαφέρον!

Εντελώς τυχαία συναντήθηκα… με μία ομάδα από ωραίες «φατσούλες» Κινέζους συναδέλφους δημοσιογράφους όπου με ρώταγαν επίμονα πώς θα πάνε στο Νομισματικό Μουσείο… με χαρά λοιπόν τους έδειξα ρωτώντας τους γιατί ξεκινάτε την επίσκεψή σας από το Νομισματικό μουσείο;… χαμογελώντας ευγενικά μου απάντησαν… μα εκεί βρίσκεται η «δραχμή» και θέλουμε να τη δούμε αφού οι εκλογές αυτές θα είναι ψήφος στο Ευρώ ή επιστροφή στη δραχμή!!!

Είναι τελικά… «Φετίχ» το Ευρώ;

Για…τον κύριο Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ «Όχι δεν είναι Φετίχ» !

Για τη ΝΔ είναι και μάλιστα αυτοσκοπός το Ευρώ για παραμονή στην Ευρωζώνη!

Για το ΚΚΕ κακώς που το συζητάμε…

Για… τα μικρά κόμματα δεν τίθεται θέμα νομίσματος αλλά μνημονίου…

Πάντως… εμένα με προβλημάτισαν οι Κινέζοι συνάδελφοι δημοσιογράφοι που συνάντησα στο δρόμο αφού θεώρησαν «εντελώς τρελό» το γεγονός ότι βγάλαμε από το μουσείο τη δραχμή…στην Ελλάδα και ήθελαν να την δουν ως αξιοθέατο από κοντά…!

Μήπως… να την αφήσουμε ήσυχη εκεί που τόσο τιμημένα βρίσκεται και να γράψουμε μία νεότερη ιστορία συνεχίζοντας σε Ευρώ και μέσα στη Ευρώπη παλεύοντας Ευρωπαϊκά για τα πάντα που μας αφορούν… αφού τα μηνύματα από το πρώτο γύρο των εκλογών τα έχουν πάρει πλέον οι Ευρωπαίοι εταίροι μας !

Την απάντηση θα την δώσει το αποτέλεσμα των εκλογών…

Υ.Γ.:Κάτι θα ξέρουν παραπάνω οι Κινέζοι πιστέψτε με…για την πολύτιμη αξία του Ευρώ γιατί για αυτούς είναι «όνειρο απατηλό» για μας που το έχουμε μήπως ξαφνικά κατά λάθος το υποτιμήσαμε αξίζει πιστεύω να το κρατήσουμε εσείς τι λέτε ;

Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα