Πρωταθλήτρια η ΝΕΡΙΤ στο Μουντιάλ 2014 με συρρικνωμένο κόστος

Αντιστοιχεί μόλις στο 10% της ανάλογης δαπάνης για την παραγωγή των διοργανώσεων του 2010 και του 2006

Με ένα πλούσιο και ποιοτικό 24ωρο πρόγραμμα, η ΝΕΡΙΤ καλύπτει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, το Μουντιάλ 2014, ανταποκρινόμενη στις επιθυμίες και τις απαιτήσεις όλων των Ελλήνων πολιτών που τη χρηματοδοτούν μέσω του ανταποδοτικού τέλους.

Με όλα της τα Μέσα, τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ sports και ΝΕΡΙΤ HD,

το Πρώτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου και την ιστοσελίδα www.nerit.gr, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας προσφέρει μια υψηλών προδιαγραφών αθλητική πανδαισία, ελεύθερα και με πανελλαδική κάλυψη.

Η ανταπόκριση του τηλεοπτικού κοινού είναι εξαιρετικά θερμή, γεγονός που αποτυπώνεται στα υψηλά νούμερα τηλεθέασης που φέρνουν τη ΝΕΡΙΤ στην πρώτη θέση. Είναι ενδεικτικό ότι οι αναμετρήσεις της Εθνικής μας με τις αντίστοιχες της Ιαπωνίας και της Κολομβίας χάρισαν στη ΝΕΡΙΤ το απόλυτο ρεκόρ τηλεθέασης για αθλητικά γεγονότα – με το μερίδιο να αγγίζει στις δυναμικές ομάδες (ηλικίας 25 – 44 ετών) το 81 και 82 % αντιστοίχως, ενώ η προχθεσινή αναμέτρηση με την Ακτή Ελεφαντοστού έφτασε μέχρι και το 85.7%. Καθημερινά το μερίδιο τηλεθέασης των αγώνων κυμαίνεται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30 % – για τις δυναμικές ομάδες ξεπερνά το 40% – με περισσότερους από 1 εκατ. τηλεθεατές να παρακολουθούν κατά μέσο όρο τη ΝΕΡΙΤ, ενώ 2,5 εκατ. παρακολουθούν το πρόγραμμά της για τουλάχιστον 1’. Τους αγώνες της Εθνικής μας παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 2,2 εκατ. Έλληνες, αριθμός που φτάνει τα 4 εκατ. στη θέαση ενός τουλάχιστον λεπτού.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι τα μεγέθη αυτά – που αφορούν στη ΝΕΡΙΤ και τη ΝΕΡΙΤ sports – στην πραγματικότητα αυξάνονται σημαντικά, αν προσμετρηθεί και η τηλεθέαση της ΝΕΡΙΤ HD, καθιστώντας έτσι τη δημόσια ραδιοτηλεόραση απόλυτη κυρίαρχο της τηλεθέασης.

Σεβόμενη τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών και χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα του εκπεμπόμενου προϊόντος, η ΝΕΡΙΤ προχώρησε στην παραγωγή του Μουντιάλ με εξαιρετικά συρρικνωμένο κόστος, το οποίο αντιστοιχεί μόλις στο 10% της ανάλογης δαπάνης για την παραγωγή των διοργανώσεων του 2010 και του 2006, ενώ απασχολεί μόνο το 1/3 του προσωπικού σε σχέση με τα δύο προηγούμενα Μουντιάλ. Με τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ sports σε 24ωρη βάση με αμιγώς αθλητικό περιεχόμενο, καλύπτει και τους 64 συνολικά αγώνες του Μουντιάλ, χωρίς περιορισμούς και για όλη την επικράτεια. Για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση η ΝΕΡΙΤ μεταδίδει ολόκληρο το περιεχόμενο των FIFAFILMS, των πιο σημαντικών αγώνων «ρετρό» από την ιστορία της διοργάνωσης, συχνά με νέο σπικάζ. Παράλληλα, η τηλεοπτική παραγωγή τροφοδοτεί με περιεχόμενο και το ραδιοφωνικό πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ, καθώς και το διαδίκτυο που παρέχει τη δυνατότητα για realtime και ondemand θεαση των αγώνων στους εντός Ελλάδος χρήστες, μέσω της υπηρεσίας WebTV στην επίσημη ιστοσελίδα της www.nerit.gr.

Οι μεταδόσεις των αγώνων πλαισιώνονται από εκπομπές pre- και postgame, στις οποίες έχουν ήδη φιλοξενηθεί περισσότερες από 30 προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού – ποδοσφαιριστές, παλαίμαχοι διεθνείς, προπονητές και αθλητικογράφοι. Για πρώτη φορά στα ελληνικά τηλεοπτικά δεδομένα, η ΝΕΡΙΤ αξιοποίησε το σύνολο του περιεχομένου που διαθέτει η FIFA, το οποίο περιλαμβάνει αφιερώματα στις πόλεις διεξαγωγής των αγώνων, πλάνα από την είσοδο των θεατών και των ομάδων στο γήπεδο, σκηνές από τα αποδυτήρια κ.α., ενώ οι απεσταλμένοι της ΝΕΡΙΤ στη Βραζιλία εμπλουτίζουν το ρεπορτάζ με ζωντανές συνδέσεις στη μικτή ζώνη και στη λήξη των αγώνων, στις οποίες παρουσιάζονται μικρές συνεντεύξεις των προπονητών και των πρωταγωνιστών κάθε αναμέτρησης. Παράλληλα, προβάλλει τα ειδικά γραφήματα της FIFA, με τα οποία παρέχεται αντικειμενική ανάλυση των τεχνικών όρων κάθε αγώνα. Τα στοιχεία επεξεργάζονται τέσσερις προπονητές παγκοσμίου φήμης με τους οποίους συνεργάζεται η Ομοσπονδία και τα γραφήματα παρέχονται για προβολή χωρίς κανένα επιπλέον κόστος για τη ΝΕΡΙΤ.

Επίσης, λόγω της διαφοράς ώρας με τη Βραζιλία, όλοι οι αγώνες μεταδίδονται την επομένη της διεξαγωγής τους σε επανάληψη προκειμένου να μπορούν να τους παρακολουθούν κατ’ επιλογήν οι Έλληνες φίλαθλοι, ενώ υπάρχει σχεδιασμός και για επανάληψη της μετάδοσης των σημαντικότερων αναμετρήσεων μετά τη λήξη του Μουντιάλ.

Με αυτόν τον τρόπο η ΝΕΡΙΤ προσφέρει μια ολοκληρωμένη τηλεοπτική εμπειρία, με στόχο να καταστήσει κάθε Έλληνα πολίτη όχι μόνον ένα απλό τηλεθεατή, αλλά θεατή και συμμέτοχο στη μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου!

The post Πρωταθλήτρια η ΝΕΡΙΤ στο Μουντιάλ 2014 με συρρικνωμένο κόστος appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα