Προσβάλει το θεατρόφιλο κοινό η Χατζησοφιά επιχειρώντας να καρπωθεί ξένη πνευματική δημιουργία

Η υποψήφια βουλευτίνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «εξαφανίζει» τη συγγραφέα Delia Ephron από την παράσταση που ανεβάζει

Απορία προκαλεί η «πρωτοβουλία» της γνωστής σεναριογράφου και υποψήφιας βουλευτίνας με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας, Άννας Χατζησοφιά να αποκρύψει από τα δελτία Τύπου που αναφέρονται στην παράσταση που ανεβάζει με τίτλο, «Γάμοι, κηδείες και δεν έχω τίποτα να

φορέσω» το όνομα της συγγραφέως Delia Ephron που υπογράφει το πρωτότυπο «Love, loss and what I wore»! Το κείμενο της Χατζησοφιά στην ουσία αποτελεί μετάφραση του παραπάνω έργου, λεπτομέρεια που αποκρύπτεται στο δελτίο Τύπου και στη θέση του εμφανίζεται το δικό της όνομα! Με άλλα λόγια, η αριστερών πεποιθήσεων σεναριογράφος στην πραγματικότητα επιχειρεί να καρπωθεί την πνευματική δημιουργία της συγγραφέως Delia Ephron, γνωστής και από τα έργα, «You have mail», «Bewitched», «Hanging up» κ.α. με έναν απροκάλυπτο – στα όρια του χυδαίου – τρόπο που προσβάλει το ελληνικό κοινό!

Είναι προφανές ότι η αριστερά δεν έχει ανάγκη από τέτοιες συμπεριφορές, νοοτροπίες και τυχοδιωκτισμούς που μοναδικό σκοπό και στόχο έχουν το οικονομικό όφελος!

Τέλος, είναι προφανές ότι θα πρέπει να επέμβει η Εταιρία Προστασίας Συγγραφικού Δικαιώματος (ΣΟΠΕ), προκειμένου να ξεκαθαρίσει αν επιχειρείται κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και να την σταματήσει, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη παράσταση ανεβαίνει αύριο σε γνωστό θέατρο της Αθήνας!

Διαβάστε στη συνέχεια αποσπάσματα από το πρωτότυπο έργο στα αγγλικά, καθώς και το μεταφρασμένο κείμενο, στο οποίο αναγράφεται πως είναι ελεύθερη διασκευή, αλλά είναι φανερό πως πρόκειται για απλή μετάφραση!

Keywords
Τυχαία Θέματα