Σάλπαρε για τους «16» το κόκκινο θωρηκτό

Εν μέσω κακοκαιρίας, που ανάγκασε όλα τα πλοία της χώρας να δέσουν στα λιμάνια τους, ο Ολυμπιακός τράβηξε σταθερή πορεία για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, κερδίζοντας 3-1 την Αντερλεχτ σ’ένα παιχνίδι με πολλά απρόοπτα, όπως τα δύο πέναλτι που απέκρουσε ο γκολκίπερ της βελγικής ομάδας και τις τρεις κόκκινες κάρτες που έβγαλε ο Γερμανός διαιτητής Σταρκ σε αντιπάλους των ερυθρολεύκων. Δύο φορές έγραψε ο Χαβιέ Σαβιόλα το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ (33′, 58′), το «κερασάκι» από τον Ντομίνγκες, στο 5ο λεπτό των

καθυστερήσεων, είχε ισοφαρίσει στο 39′ ο Κλιεστάν. Στις 16 Δεκεμβρίου θα μάθουν οι πρωταθλητές Ελλάδας τον επόμενο αντίπαλό τους, ύστερα από κλήρωση στη Νιόν.

Αδειο κάθισμα δεν υπήρξε, στο «Γ.Καραϊσκάκης», όπως δεν υπήρξε και θεατής που να μη φύγει χορτασμένος από το φαληρικό γήπεδο, μιάς και τα μάτια όλων αντίκρισαν πολλά, στα 95 λεπτά που κράτησε ο αγώνας. Κατά σύμπτωση, μάλιστα, η Μπενφίκα σκόραρε σε βάρος της Παρί Σεν Ζερμέν (2-1 το τελικό σκορ, από 0-1) την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακός πίστεψε πως με το δεύτερο γκολ του Σαβιόλα, στο 59′, δεν υπήρχε κανένας… διάολος, πλην του γκολκίπερ Προτό, να βάλει το ποδάρι του, και να του στερήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αλλά όχι, δε μπορούσε να τον τρομάξει η Αντερλεχτ περισσότερο απ’όσο το έκανε στο 39′, όταν με αντεπίθεση-αστραπή, έπιασε την ελληνική άμυνα στον ύπνο, και σκόραρε κόντρα στη ροή του αγώνα, που ολοκληρώθηκε με 23 τελικές προσπάθειες για τον Ολυμπιακό και 61% κατοχή της μπάλας! Καλύτερος, από στατιστικής πλευράς τουλάχιστον, δε θα μπορούσε να είναι στο κρισιμότερο- μέχρι το επόμενο- ματς της φετινής ευρωπαϊκής πορείας του…

Ηταν γραφτό, όμως, η νίκη του να’ρθει με τρόπο κάπως ανορθόδοξο, καθώς ο Σαβιόλα σκόραρε εκεί που δεν τον περίμεναν, ενώ αστόχησε όταν έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα (50′). Σ’εκείνη τη φάση έμεινε με 10 παίκτες η Αντερλεχτ, λόγω αποβολής του Κουγιατέ, ενώ ο Προτό έπιασε και το επόμενο πέναλτι, που είχε εκτελεστή τον Βάϊς (72′). Δε μπόρεσε να αποσοβήσει το τρίτο, γιατί το έκανε ο ίδιος, με συνέπεια να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα, οπότε κάτω από τα δοκάρια υποχρεώθηκε να κάτσει ο Μίτροβιτς (!), χωρίς καμία τύχη να τα βγάλει πέρα με τον Ντομίνγκες. Νωρίτερα, στο 88′, αποβλήθηκε και ο Ενσακαλά, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς, Σιόβας, Σάμαρης, Μασάντο (53′ Βάϊς), Φουστέρ (89′ Εντινγκά), Κάμπελ, Σαβιόλα (61′ Ντομίνγκες), Ολαϊτάν.
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Προτό, Βαν ντεν Μπόρε (72′ Ατσεαμπόνγκ), Κουγιατέ, Μπεμπά, Ενσακαλά, Μιλιβόγεβιτς (53′ Νούϊτινγκ), Κλιεστάν, Ζιλέ, Ναχάρ, Πραέτ (83′ Τίλεμανς), Μίτροβιτς.
Πηγή enet.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα