NYT: Πότε θα πει την αλήθεια η τρόικα; Το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει

«Καιρό τώρα είναι φανερό ότι το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας δεν αποδίδει», υποστηρίζει σε κεντρικό άρθρο της η εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς, τονίζοντας ότι «η χώρα βουλιάζει στην ύφεση, ενώ η κυβέρνησή της έχει επωμιστεί ένα μεγάλο, μη βιώσιμο χρέος».

«Λίγοι πολιτικοί είναι πρόθυμοι να αναγνωρίσουν δημόσια αυτή την αλήθεια, γιατί αν το κάνουν θα παραδεχτούν την αποτυχία τους και θα αναγκαστούν να επιλέξουν μία διαφορετική προσέγγιση από αυτή που ακολουθείται μέχρι σήμερα», επισημαίνει το editorial της αμερικανικής

εφημερίδας, η οποία στη συνέχεια κάνει αναφορά στην άρνηση της Βραζιλίας να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης εκ μέρους του ΔΝΤ προς την Ελλάδα.

«Η Βραζιλία έσπασε τη σιωπή εκδίδοντας μία ασυνήθιστη και ευχάριστα ειλικρινή ανακοίνωση», γράφει ο συντάκτης, παραθέτοντας τη δήλωση του Πάουλο Νογκουέιρα Μπατίστα, στην οποία το μέλος του ΔΝΤ υποστηρίζει ότι οι προβλέψεις σχετικά με την ανάπτυξη και το χρέος είναι υπεραισιόδοξες.

«Είναι σύνηθες για τα 24 μέλη του Δ.Σ. του ΔΝΤ να διαφωνούν μεταξύ τους, σπάνια όμως αυτές οι διαφωνίες δημοσιοποιούνται, γεγονός που κάνει τη δήλωση του κ. Μπατίστα τόσο σημαντική», επισημαίνει με νόημα το άρθρο.

«Παρόλο που η ωμή ομιλία του Μπατίστα -κατά την οποία είπε ότι η ιδέα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα μπορέσει να πληρώσει τα χρέη της είναι «μια αυταπάτη»- είναι απίθανο να τον κάνει δημοφιλή, θα μπορούσε να βοηθήσει να ξεκινήσει μια σημαντική συζήτηση».

«Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα οδηγήσει και άλλους στο ΔΝΤ και ιδιαίτερα ηγέτες της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τους δύο πιο σημαντικούς παίκτες στη διάσωση της Ελλάδας, να επανεξετάσουν τις θέσεις τους ή τουλάχιστον να είναι πιο ειλικρινείς σχετικά με τις συνέπειες των πολιτικών τους», καταλήγει το άρθρο.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα