Πού είναι ανοικτά τα καταστήματα την τελευταία Κυριακή του έτους

Κλειστά είναι την τελευταία Κυριακή του χρόνου τα καταστήματα της πρωτεύουσας, μετά τη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» στο δήμο Αθηναίων, το βράδυ του Σαββάτου. Ωστόσο, τα καταστήματα είναι ανοιχτά σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, ενώ σχετική σύγχυση υπάρχει στην Κρήτη.

Τα καταστήματα στην Αττική θα ξανανοίξουν τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου (09:00 –

21:00) και την Τρίτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα λειτουργήσουν από 09:00 έως 18:00. Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα παραμείνουν κλειστά.

Από την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014 επανέρχεται το κανονικό ωράριο.

Στη Θεσσαλονίκη, τα καταστήματα είναι ανοικτά την Κυριακή από τις 11 το πρωί και θα κλείσουν στις 18:00. Θα λειτουργήσουν επίσης τη Δευτέρα (10:00 – 21:00) και την Τρίτη (10:00 – 18:00). Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα παραμείνουν κλειστά.

Στην Κρήτη, ο εμπορικός σύλλογος Ηρακλείου έχει ανακοινώσει ωράριο για σήμερα Κυριακή (11.00 – 20:00) όμως η σχετική απόφαση του αντιπεριφερειάρχη έχει αμφισβητηθεί ως εκπρόθεσμη από το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο επιμένει στην αρχική απόφαση να λειτουργήσουν τα καταστήματα μόνο στο Μαλεβίζι και τη Χερσόνησο.

Στα Χανιά, ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης έχει συγκεντρώσει υπογραφές ζητώντας τα καταστήματα να ανοίξουν τα καταστήματα (10:00 – 18:00) χωρίς αυτό να προβλέπεται στην απόφαση του αντιπεριφερειάρχη.

Το υπουργείο Ανάπτυξης σε σχετική ανακοίνωσή του επισήμανε ότι τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν μόνο στις περιοχές που υπάρχουν αποφάσεις των κατά τόπους αντιπεριφερειαρχών και «κάθε άλλη πρακτική είναι παράνομη».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σχετικό νόμο, την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου επιτρέπεται να είναι ανοιχτά μόνο τα μικρά καταστήματα.

Συγκεκριμένα επιτρέπεται να ανοίξουν όσα καταστήματα έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού μέχρι 250 τ.μ., δεν ανήκουν σε αλυσίδα καταστημάτων (2 και πάνω καταστήματα) εξαιρουμένων των περιπτώσεων franchise, δεν λειτουργούν ως «κατάστημα εντός καταστήματος» (shop in a shop) και δεν βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα ή σε εκπτωτικά καταστήματα outlet ή εκπτωτικά χωριά.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα