Ελεύθερος με εγγύηση και περιοριστικούς όρους ο Τομπούλογλου

Ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους αφέθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου μετά την απολογία του ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Του επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 150.000 ευρώ, καθώς και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

«Επιβεβαιώθηκε η αρχική μου δήλωση ότι πιστεύω στον Θεό και στη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της», είπε εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου

ο Τομπούλογλου και ευχαρίστησε «μόνον όσους επιφυλάχθηκαν και δεν με καταδίκασαν τηλεοπτικά».

Νωρίτερα απολογήθηκε και ο φερόμενος ως συνεργός του, για τον οποίο ο ίδιος ο πρώην κρατικός αξιωματούχος υποστηρίζει ότι δεν έχει ποινική εμπλοκή στην υπόθεση των χρημάτων.

Ο κ. Τομπούλογλου απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας διαφθοράς Ρέας Κατσίβελη για τη φερόμενη υπόθεση εκβίασης ιδιοκτήτη διαφημιστικής εταιρείας.

Κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης κατ’ επάγγελμα και συνήθεια αλλά και για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να εισπράττει 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται κάνοντας λόγο για σκευωρία και υποστηρίζει ότι τα χρήματα που έλαβε προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα