Πολύ σωστά έπραξε η διοίκηση της ΕΡΤ και ανέθεσε σε νομικό γραφείο τη νομική σύμβαση για το Champions League

Είναι σίγουρα σωστή… και σε κάθε λεπτομέρεια της καλά μελετημένη η απόφαση του 1ου Δ.Σ. της ΕΡΤ να… παραπέμψει για λεπτομερή έλεγχο σε νομικό γραφείο την… σύμβαση για το  Champions League που έκανε η προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ ξοδεύοντας ένα πακτωλό χρημάτων και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης! 

Έτσι… επανεξετάζεται το

όλο θέμα της σύμβασης με την TEAM UEFA από την νέα διοίκηση της ΕΡΤ όπου έκρινε… «σκόπιμο για λόγους απόλυτης διαφάνειας και σύννομης συμπεριφοράς» να αποστασιοποιηθεί (και καλά κάνει) από το επίμαχο θέμα.

Η συγκεκριμένη σύμβαση… που έκανε η προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ είναι υπό εισαγγελική έρευνα μετά και τις καταγγελίες του κου Κεδίκογλου καθώς δεδομένης της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα το τίμημα για τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων σε βάθος τριετίας κρίθηκε… υπέρογκο από τον αρμόδιο εισαγγελέα ιδιαίτερα δεδομένης της μεγάλης χρηματικής διαφοράς από την προσφορά που είχε υποβάλει ο δεύτερος κατά σειρά πλειοδότης όπως σχετικά αναφέρεται! 

Σίγουρο πάντως είναι ότι όλες οι «νομικές εκ παλαιόθεν» υποθέσεις της ΕΡΤ έτσι θα αντιμετωπίζονται εφ εξής αφού οι νομικές γνωμοδοτήσεις θα καθαρίζουν και το μέλλον της κάθε υποθέσεως… 

Σημαντική… και η δήλωση του κυρίου Νίκου Σίμου εδώ στο enimerosi24.gr όπου ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ απαντά με λεπτομέρειες στο όλο θέμα …με το τίτλο:

«Η ΕΡΤ και το Champions League» 

Εμείς πάντως λέμε ότι…πολύ σωστά έπραξε και κάθε σύμβαση της ΕΡΤ θα πρέπει να διαβιβάζεται για νομική γνωμοδότηση χωρίς κανένα δισταγμό από το Δ.Σ. της ΕΡΤ αφού πρέπει να διερευνώνται και οι οικονομικοί της όροι προς το δημόσιο συμφέρων αλλά και οι εκάστοτε οικονομικές συνθήκες της αγοράς…

Μπήκε… δυναμικά το 1ο Δ.Σ. της ΕΡΤ …άξιοι συγχαρητηρίων οι συνάδελφοι! 

Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα