Ποιοι έδωσαν το παρών στο πάρτι του Ψυχάρη – ολόκληρη η λίστα των καλεσμένων από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – οι συζητήσεις, τα πηγαδάκια και οι δημοσιογράφοι του ΔΟΛ που είχαν κληθεί, του Πρετεντέρη συμπεριλαμβανομένου!

Μπορεί το κλίμα να ήταν βαρύ (λόγω των μηνυμάτων που έφθαναν) το βράδυ του Σαββάτου στην οικία του Σταύρου Ψυχάρη στο καθιερωμένο κοκτέιλ πάρτι που δίνει πάντα πριν τις εκλογές, κανείς όμως από τους παρευρισκόμενους δεν υποπτευόταν το εύρος της πανωλεθρίας που θα ακολουθούσε την επόμενη ημέρα!

Όλοι μιλούσαν με σχετική άνεση για το μήνυμα που θα έστελνε ο ελληνικός λαός – δείγμα ότι είχαν εξοικειωθεί με τα χαμηλά ποσοστά που ανέμεναν από τις κάλπες της 6ης Μαΐου,

θεωρώντας δεδομένο όμως ότι θα διατηρούσαν, έστω και κουτσουρεμένη την ηγετική τους θέση στο πολιτικό σύστημα και ακόμη πιο δεδομένο ότι θα το ελέγχουν την επόμενη ημέρα! Για αυτό και στα πηγαδάκια, οι γαλάζιοι καλεσμένοι του Σταύρου Ψυχάρη, θεωρούσαν βέβαιο ότι το ποσοστό της ΝΔ θα έχει στη χειρότερη περίπτωση μπροστά το νούμερο «2» και στην καλύτερη (υποστήριζαν οι αιθεροβάμονες) το «3»! Αντίστοιχα, οι πράσινοι συνδαιτυμόνες, ενώ μιλούσαν για τα χαμηλά ποσοστά που περίμεναν για το ΠΑΣΟΚ, κανείς δεν συζητούσε το ενδεχόμενο της τρίτης θέσης, με ένα ποσοστό που θα κυμαίνεται πέριξ του 13%!

Όλοι ήταν μαγκωμένοι από το κλίμα στην κοινωνία, αλλά και κουρασμένοι από το κυνήγι της ψήφου. Οι συζητήσεις των περισσοτέρων περιστρέφονταν γύρω από το τι μέλλει γενέσθαι από Δευτέρα, αλλά και τα σενάρια διακυβέρνησης της χώρας.

Επιπλέον μαθαίνουμε ότι, τόσο ο Σταύρος Ψυχάρης όσο και ο υιός, Ανδρέας, δεν ήταν ιδιαιτέρως ομιλητικοί, ενδιαφέρονταν περισσότερο για τους καλεσμένους τους και πώς περνούν και λιγότερο συμμετείχαν στα πηγαδάκια που είχαν σχηματιστεί.

Ποιοι όμως πέρασαν το κατώφλι της οικίας του προέδρου του ΔΟΛ στην Αναγνωστοπούλου;

Από τη Νέα Δημοκρατία: Ο Γιάννης Παπαθανασίου, ο Βαγγέλης Αντώναρος, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης με τη σύζυγό του Σοφία, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, η Φάνη Πάλλη Πετραλιά, το ζεύγος Ρουσόπουλου, ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Ευγενία Μανωλίδου, ο Μάκης Βορίδης, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο Γιάννης Μιχελάκης.

Από το ΠΑΣΟΚ: ο Πέτρος Ευθυμίου, ο Κώστα Σημίτης, η Μαρία Δαμανάκη, η Συλβάνα Ράπτη, η Άννα Νταλάρα, η Μιλένα Αποστολάκη, η Βάσω Παπανδρέου, ο Τάσος Γιαννίτσης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, η Άννα Διαμαντοπούλου και η Φώφη Γενηματά. 

Και οι δημοσιογράφοι του ΔΟΛ:  Αντώνης Καρακούσης, Γιάννης Πρετεντέρης, Βασίλης Χιώτης,  Νότης Παπαδόπουλος, Στέλιος Σοφιανός, Γιώργος Λακόπουλος κ.ά

Keywords
Τυχαία Θέματα