Ποινική δίωξη για τα υβριστικά σχόλια σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά των διαχειριστών ιστοσελίδας, στην οποία αναρτήθηκαν υβριστικά σχόλια για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

«Έπεσε» το blog που φιλοξενούσε τα υβριστικά σχόλια, ενώ κατέβηκε και ο λογαριασμός του χρήστη από το Twitter.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, Ηλία Ζαγοραίου, ασκήθηκε ποινική δίωξη για «δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω διαδικτύου από κοινού και

κατ” εξακολούθηση», σε βάρος των διαχειριστών της επίμαχης ιστοσελίδας.

Ο εισαγγελέας διαβίβασε τη δικογραφία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την εντολή να εντοπίσει τους δράστες.

Νωρίτερα, τηδιαγραφή προσβλητικών αναρτήσεων και σχολίων για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, που δημοσιεύτηκαν στο Διαδίκτυο ζήτησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία διαπίστωσε το απόγευμα της Κυριακής την ύπαρξη ιστολογίων, όπου είχαν αναρτηθεί οι επίμαχες προσβλητικές δημοσιεύσεις και τα σχόλια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η διαγραφή των προσβλητικών αναρτήσεων επιτεύχθηκε και οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη θα ενημερωθούν για την παράλληλη άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Ποινικό Κώδικα για προσβολή μνήμης νεκρού.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παραμένει σε ετοιμότητα, συνεχίζοντας την αναζήτηση και άλλων όμοιων αναρτήσεων και σε περίπτωση ύπαρξης θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες απενεργοποίησης τυχόν νέων προσβλητικών αναρτήσεων.
Πηγή in.gr

The post Ποινική δίωξη για τα υβριστικά σχόλια σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Αναζητήσεις
το με τα υβριστικα σχολια για τον βαγγελη, υβριστικα σχολεια για τον γιακουμακι εικονες
Τυχαία Θέματα